Index   
 
Anunțuri  
 
Blog  
 
Bancuri  
 
Curs valutar  
 
Formulare 
 
România 
 
Internaţional 
 
Verificări 
 
Muzică   
 
Zodiac 
 
 Berbec   Taur   Gemeni   Rac   Leu   Fecioară 
 Balanţă   Scorpion   Săgetător   Capricorn   Vărsător   Peşti 
 
Capricorn
 
21 decembrie - 19 ianuarie


Caracteristica generală : semn negativ, feminin
Element definitoriu : Pamânt
Calitate definitorie : semn Cardinal (activitate)

Planeta guvernatoare : Saturn
Planeta carierei profesionale : Venus
Planeta dragostei : Luna
Planeta câştigurilor financiare : Uranus
Planeta comunicării : Neptun
Planeta sănătăţii şi a muncii : Mercur
Planeta casei şi a familiei : Marte
Planeta spiritualităţii : Jupiter

Culori : negru, indigo
Pietre preţioase caracteristice : onix negru
Metale caracteristice : plumb
Ziua cea mai favorabilă : sâmbăta

Principalele calităţi : simţul datoriei, organizare, perseverenţă, rabdare
Cea mai puternică dorinţă : să preia conducerea şi să administreze
Defecte : pesimism, stări depresive, materialism exagerat

Relaţii între zodia Capricorn şi alte zodii
Compatibilitate generală foarte bună cu zodiile: Taur, Fecioară
Compatibilitate generală redusă cu zodiile: Berbec, Rac, Balanţă
Compatibilitate foarte bună pe plan profesional cu zodia: Balanţă
Compatibilitate foarte bună pe plan emoţional cu zodia: Berbec
Compatibilitate foarte bună pe plan financiar cu zodia: Vărsător
Compatibilitate foarte bună pentru căsătorie şi/sau parteneriate cu zodia: Rac
Compatibilitate foarte bună pentru proiecte de creaţie cu zodia: Taur
Compatibilitate foarte bună pe plan spiritual cu zodiile: Fecioară, Săgetător

Personalitate
Nativul Capricorn este disciplinat, loial, serios, practic, se orientează către succes. Capătă cu greu încredere în ceilalţi. Are un puternic simţ al realităţii. El se concentreaza asupra esenţialului, este sârguincios, perseverent, econom, corect.
Nativul din zodia Capricorn este un om pe care te poţi baza. Îşi cheltuie energia metodic şi „se caţără” încet spre ţelurile lui ambiţioase. Un Capricorn merge la sigur şi evită experimentele. Are aptitudini pentru profesiuni ca inginer, administrator, constructor sau meşteşugar (în general în profesiuni legate de pamânt).
Daca Soarele este prost aspectat, nativul din Capricorn poate gândi şi acţiona în mod egoist, înclină spre supraevaluare, este încăpăţânat, ipocrit şi, din cauza neîncrederii în ceilalţi, îşi deschide cu greu inima.

Sănătate
Nativul din Capricorn este mai expus la boli cronice decât la cele acute; totuşi este ameninţat de fracturi, răniri, în special la genunchi sau încheieturi, reumatism, răceli, afecţiuni ale stomacului şi ale pielii, ca şi la dereglări metabolice.Cum să recunoşti un nativ din Capricorn

E destul de greu să prinzi caracteristicile Capricornului. Vei învăţa să-l recunoşti, dar îţi vor trebui nişte exerciţii preliminare. Studiază paianjenul tăcut din colţ. Nu are nici o şansă în faţa insectelor zburătoare, rapide. Dar ele ajung în plasa lui inteligent întinsă şi paianjenul învinge. Aminteşte-ţi de broasca ţestoasă din fabula lui Esop, care se ia la întrecere cu iepurele. Nu are nici o şansă, nu-i aşa? Dar iepurele cel sprinten o ia razna în toate direcţiile, uitând scopul cursei şi ţestoasa învinge. Priveşte capra neagră cum escaladează muntele. Nu are nici o şansă în faţa strategiei inteligente a oamenilor care o urmăresc. Dar vânătorii rămân în urmă în timp ce rezistenta capră se caţără hotărătă din stâncă în stâncă pe copitele ei special formate. Şi capra învinge.
Acum poţi trece să studiezi un Capricorn. Unde îl vei găsi? În orice loc care îi poate oferi şansa de a avansa şi de a-şi îmbunătăţi personalitatea şi calităţile. Oriunde îşi poate urmări ambiţiile secrete. Încearcă la o întrunire socială. Capricornul nu e genul petrecăreţ, dar capra pe care o studiem urcă pe scara socială la fel de uşor ca pe munte. Alege un grup eclectic, de preferinţă situat la nivelul celor cu venit superior. Poţi încerca şi nivelul persoanelor cu venit mediu, dar cu cât cobori mai mult sub acest nivel, cu atât mai puţine şanse ai să găseşti un Capricorn. Probabil că nu va purta pe cap un abajur, nu va dansa step şi nici nu va atrage atenţia asupra lui în nici un fel. El va fi spectatorul care priveşte totul admirativ din fundal. S-ar putea nici să nu-l observi la început în timp ce el urmăreşte tăcut şi calm toate personalităţile ostentative, agresive, fermecâtoare, îndrăzneţe şi sclipitoare din jurul lui. Toţi cei din grup vor părea să fie mult mai bine echipaţi decât el pentru cursă. Orice cursă. Mulţi dintre ei merg la cacealma, unora le e frică, dar toţi sunt bine lustruiţi şi puşi la punct, iar Capriconul nu pare a avea nici o şansă în faţa lor. Şi totuşi, va învinge.
Fiindcă nativul se amestecă atât de bine în mulţime, camuflându-se în mod inconştient în fundal, nu e întotdeauna uşor să recunoşti caracteristicile fizice ale acestui semn. Capricornii pot fi îndesaţi şi musculoşi, subţiri şi înalţi, sau dolofani şi moi. Dar indiferent de forma corpului, capra va da impresia că e bine înrădăcinat în locul în care se află, până când se decide să se mute în alt loc. În general, oamenii dominaţi de Saturn au păr drept, des, întunecat, privire directă şi insistentă şi ten măsliniu sau arămiu. Vei vedea şi Capricorni cu păr blond şi cărlionţat şi ochi alabştri, dar priveşte-i atent. Sincer, nu-i aşa că arată ca şi cum ar fi trebuit să aibă păr, ochi şi piele întunecate la culoare? E o subtilitate delicată, dar validă. Ia-o pe Marlene Dietrich de exemplu. Ten ca porţelanul, ochi verzi şi păr ca mătasea de porumb. Mai priveşte-o o dată. Urmăreşte-i mişcările calme, meticuloase. Ascultă-i vocea adâncă, voalată. Ia în consideraţie legendara ei minte de afaceristă dură şi ambiţia. Nu sunt astea calităţi pe care te aştepţi să le găseşti la o brunetă? Dacă stăpâneşti această subtilitate nu ve fi niciodată păcălit de înfăţişarea unui Capricorn.
Personalitatea saturniană e mereu înconjurată de un uşor aer melancolic şi grav. Nici unul dintre nativi nu reşeşte să evadeze complet de sub unfluenţa saturniană, care le impune o autodisciplină severă şi refuzarea multor plăceri personale. Mulţi Capricorni au tălpi puternice şi poartă pantofi comozi. Mâinile lor sunt îndemânatice, vocile sunt de obicei egale şi liniştitoare şi probabil că vei observa o blândeţe care flatează şi convinge. Capricornii pot avea o înfăţişare şi un comportament la fel de inofensive ca o pernă de puf, dar sunt duri ca ghearele unui tigru. Ei sunt insistenţi, rezistă neabătut la orice, reuşind să digere insulte, tensiuni, presiuni, dezamăgiri şi îndatoriri neplăcute cu tot atâta calm ca şi capra care poate digera cutii de tablă, sticlă spartă şi carton. Ca şi acest animal, nativii au stomacuri de fier şi coarne periculoase. În timp ce extravertiţii veseli îşi împrăştie energia pe deal şi pe vale, capricornii nu deviază nici cu un centimetru de la calea lor. Ei îşi urmează constant cărarea ascendentă, cu o încrederă înnăscută în siguranţa drumului bătut de alţii înainte, convinşi că scurtăturile tentante sunt pline de capcane.
Capricornii îi admiră enorm pe cei care i-au precedat şi au ajuns în vărful muntelui, stabilind regulile călătoriei. Ei curtează succesul, respectă autoritatea şi onorează tradiţiile. Mulţi oameni energici, impulsivi, îi etichetează drept snobi şi rigizi. Ca răspuns, Capricornul îşi poate eticheta criticii drept repeziţi şi nesăbuiţi, dar de obicei e prea înţelept ca să-şi facă duşmani fără să fie neaparată nevoie. Saturnienii se supun. Ei acceptă. Se adaptează. Sau e doar o aparenţă? Capricornul permite altora să meargă înaintea lui, dar deseori ajunge primul la destinaţie, sfidând logica. E foarte atent să evite obstacolele, pietrele ascuţite. Nu e de mirare că aceşti oameni se împiedică extrem de rar. Ochii lor nu sunt lipiţi de stele, ci sunt îndreptaţi mereu înainte, iar picioarele le sunt bine înfipte în pământ. Gelozia, pasiunea, impulsul necontrolat, furia, frivolitatea, risipa, lenea, neglijenţa, toate acestea sunt obstacole. Alţii n-au decât să se împiedice de ele şi să cadă, dar nu şi Capricornul. Poate că va arunca o privire în urmă, simţind milă pentru cei căzuţi, sau recunoştinţă pentru sfaturile şi ajutorul primite de la ei în trecut, dar îşi va continua ascensiunea constantă până când îşi va atinge scopul.
Există Capricorni delicios de romantici, care înţeleg ciudata lumină a lunii şi superbele culori ale aripilor fluturilor, dar nu se vor lăsa orbiţi de emoţii. Dacă un nativ scrie o poezie frumoasă, plină de imaginaţie şi fantezie, tema va fi solidă şi punctuaţia va fi corectă. Va avea un înţeles clar şi sentimentului nu îi va fi permis să înece versurile cu sirop. Nu sfida convenţiile dacă vrei să căştigi respectul caprei. Chiar şi cei mai îndrăzneţi (adică excepţiile) vor respecta măcar graniţele cele mai îndepărtate ale acceptabilităţii sociale. Scenele publice şi pasiunile viscerale, dezlănţuite, nude, îi fac să se simtă îngrozitor de stânjeniţi.
Unii nativi vor uita să-şi ascundă ambiţia şi vor refuza să muncească dacă nu vor fi lăsaţi să conducă. Aceştia sunt capre încăpăţânate, care insistă să înceapă de la vărf, acolo unde simt că le e locul. Desigur, o astfel de atitudine dă naştere unei persoane posomorăte, pesimiste, reci şi egoiste, care e imposibil de mulţumit. Însă de obicei câteva ghionturi zdravene sunt de ajuns ca să-l aducă pe calea cea bună.
În general, Capricornii tineri sunt mai mulţumiţi decât cei mai vărstnici şi au şi de ce. Ca în tradiţia asiatică, nativii tineri îi idolatrizează pe strămoşi şi pe bătrâni. Respectul pentru înţelepciunea şi experienţa vârstei face parte din firea saturniană. Când se maturizează şi bătrânii dispar, acţiunile nebuneşti ale tinerei genraţii îi pot speria şi ului pe saturnienii conservatori. Ei îşi clatină capetele şi murmură despre bunele vremuri de odinioară. însă, din fericire, mulţi dintre ei se adaptează şi înfruntă noile provocări. E încântător să vezi un Capricorn cu păr sur distrându-se vesel cu cei tineri, descoperind pentru prima dată bucuriile copilăriei pe care le-a pierdut pe când era un mic puştan serios. Capricornii vărstnici fie se poartă ca nişte acrituri frustrate, fie sunt fericiţi, au interese noi şi se comportă ca nişte tineri moderni. Câţiva dintre ei sunt prinşi la mijloc şi zâmbesc larg, stăpânindu-şi încântarea, în timp ce stau pe margini şi bat tactul muzicii cu piciorul fără a reuşi vreodată să-şi adune curajul pentru a se arunca şi ei în văltoarea distracţiei.
Rareori vei găsi nasul drept, bine format al saturnianului băgat în treburile altora şi nici nu-l vei auzi prea des bărfind. Dacă nativul suferă influenţe din Gemeni sau Peşti va fi puţin cam palavragiu, dar în mod normal îşi văăd doar de treaba lor. Capricornii nu vor împărţi în dreapta şi-n stânga sfaturi pe care nu li le-a cerut nimeni, dar dacă faci apel la înţelepciunea lor practică, ţi le vor oferi pe un ton sever. În plus, vor avea pretenţia să le urmezi sfatul. Nativul a învăţat să accepte datoria şi responsabilitatea şi să tolereze frustrarea. Dacă nu-i poţi urma exemplul nu va pierde timpul dându-ţi lecţii, ci îţi va rezerva un strop de compasiune şi-şi va vedea de drum.
S-ar putea să fi auzit că saturnienii fac căsătorii din interes, pentru bani sau poziţie socială. E o exagerare, dar nu foarte mare. Capra pragmatică se aruncă rareori într-o căsnicie sau într-o afacere dacă nu e pregătită emoţional pentru prima şi financiar pentru a doua. Aceşti oameni sunt în stare de lucruri ciudate pentru a obţine sentimentul de securitate. Gândul la zilele bătrâneţii nu le părăseşte niciodată mintea. Chiar şi cei tineri vor fi încântaţi instinctiv de vizitele la unchiul Nelu sau la mătuşa Jeni. La urma urmelor, afectuoasele rude pot avea oarece cecuri sau proprietăţi. Şi în plus, aceste vizite le dau saturnienilor un sentiment de confort şi familiaritate. În fond, cui i-ar plăcea să vadă că o avere e lăsată moştenire canarului... Ai putea spune că această atitudine e rece şi calculată, dar pentru Capricorn e doar de bun simţ, raţională. Ocaziile nu au de ce să bată de două ori la uşa nativilor, căci aceştia le vor auzi de la prima bătaie. de fapt, stătuseră cu urechea lipită de uşă, aşteptându-le.
În copilărie Capricornii tind să fie fragili, mai bolnavi decât alţi copii, dar o dată cu vărsta le creşte considerabil puterea şi rezistenţa la boli. Firea sobră, temperată a caprei tipice le dă o uimitoare putere de rezistenţă şi un potenţial de supravieţuire atât de mare încât nu e ceva neobişnuit ca nativii să depăşească suta de ani. Aceşti oameni ar trebui să nu aibă prea mare neovie de doctori şi spitale, dar au, pentru că teama, nesiguranţa, îngrijorarea şi pesimismul sunt mai mortale decât microbii. Nici o dietă echilibrată, nici un obicei oricât de sănătos nu pot învinge pericolele pesimismului. Capricornii care vor să evite bolile trebuie să facă mult sport în aer liber şi să îşi transforme personalitatea, pentru a fi mai optimişti, mai deschişi. Aerul curat, de ţară, şi briza proaspătă a tolernaşei face miracole pentru sănătatea lor. Aproape toate caprele de ambe sexe au piele sensibilă. Pot avea iritaţii pe fond nervos, alergii, zone aspre şi porţiuni descuamate, transpiraţii ciudate ca miros sau localizare, pori măriţi sau acnee. Problemele stomacale pe fond nervos sunt şi ele destul de comune. Rotulele, încheieturile şi oasele reprezintă zonele lor vulnerabile, şi e posibil să-şi rupă braţe sau picioare. Cele mai grave boli provocate de melancolia saturniană sunt paralizia psihosomatică, migrenele grave şi infecţiile renale.
Capricornii fie vor avea dinţi albi, frumoşi şi puternici, fie vor avea mereu probleme cu cariile şi vor face într-una vizite la dentist. În general, dacă evită afecţiunile insidioase provocate de depresii, tenacitatea şi forţa lor vitală e remarcabilă. Dar nu e plăcut să fii atât de longeviv dacă suferi de artrită şi reumatism. Capra trebuie să caute soarele şi să nu se ferească de plimbările prin ploaie dacă vrea să-şi păstreze sănătatea.
Capricornul e o persoană atât de timidă, dulce, poate puţin cam încăpăţânată, dar nu în mod agresiv. Pare atât de inofensiv! O persoană în care poţi să ai toată încrederea şi căreia poţi să i te confesezi în linişte. Cine i-ar vrea răul şi cine l-ar putea bănui de ambiţii ascunse? De fapt, Capricornul se foloseşte de slăbiciunile, pasiunile şi geloziile tale pentru a se face pe sine mai puternic. Îţi este folositor şi, în cele din urmă, îţi devine indispensabil, astfel încât îl vei ruga să preia conducerea. El va trage sforile cu modestie, din colţul lui, fără să fie ostentativ. Capra îşi încalcă orgoliul pentru a obţine ceea ce doreşte cu adevărat orgoliul lui: poziţia de lider necontestat.
Nativul nu are nevoie să fie în fruntea paradei, dirijând fanfara. El dă permisiunea pentru paradă şi planifică traseul, organizând totul din culise. Toate cascadoriile periculoase, la mare înălţime, au nevoie de plasa de siguranţă a Capriconului atunci când dau greş şi se prăbuşesc. Paleta lui de culori cuprinde negrul intens şi bleumarinul (disciplină şi caracter oficial), maro (practic) şi verdele închis (vise oneste, profunde). Plimbă-te încet prin pădurea lui tăcută, căptuşită cu muşchi moale şi iederă şi caută cele opt comori ascunse ale lui Saturn. Rubine bogate zac îngropate sub salcia plângătoare a Capricornului. Rămăi acolo şi descoperă frumuseţea eternă a onixului pur, lucios.Bărbatul din zodia Capricornului


E înconjurat de un zid pe care l-a construit singur. E timid, dar puternic şi dur. E plăcut, dar are o ambiţie feroce. Ca şi legendarul cowboy, bărbatul din Capricorn pare să prefere singurătatea. Nu e aşa. Nu chiar.
În adâncul inimii lui, Capricornul tânjeşte după adoraţie. I-ar plăcea la nebunie să încânte mulţimile cu acrobaţii nebuneşti la trapez. În visele lui cele mai ascunse, acest nativ e un romantic incurabil, dar Saturn îi înfrânează pornirile naturale cu o mie de lanţuri. Severa planetă a disciplinei îi dictează un comportament calm, acţiuni practice şi intenţii serioase. Aceasta e crucea lui şi deseori e foarte greu de purtat. Uneori îşi va masca frustrarea bruscându-i pe cei din jur, iar alteori te va ului cu un umor neaşteptat, surprinzător, deşi acesta va fi întodeauna în stil ironic, persiflant. Dar, se ştie, ăsta e cel mai amuzant stil de umor şi Capricornii pot fi de-a dreptul spumoşi când sunt spirituali şi jonglează cu glumele seci.
Ia un bărbat Capricorn echilibrat şi de încredere, ia-l la bani mărunţi şi vei găsi în interiroul lui un visător blând şi vesel, care tânjeşte să simtă vântul libertăţii în plete şi e îmbătat de parfumul dulce al complimentelor, care e flămând de aventură şi emoţii. Sunt extrem de puţini aceia care pot elibera acest suflet singuratic din închisoarea lui secretă.
Probabil că ai ajuns deja să te gândeşti că tipul din Capricorn ar fi un profesor grozav dar un iubit jalnic. Tocmai ai hotărât că ai prefera să-l vezi preşedinte decât lângă tine la altar. Ţi-a creat impresia unui bărbat care ar prefera să-şi vadă numele la rubrica socială decât în jurnalul tău. Acum descopeeri că are o inimă la fel de caldă şi prietenoasă ca un foc de lemne într-o noapte de iarnă. Ştiu, eşti entuziasmată, dar aşteaptă o clipă înainte să te repezi să-i rupi trei coaste strângându-l în braţe şi să aştepţi să te ducă în al nouălea cer. Surprizele pe care le-am descris mai sus fac parte din fiinţa lui interioară. Va fi încântat şi impresionat dacă le vei ghici prezenţa, dar ele sunt bine ascunse. Nu prea sunt şanse să lase vreodată acele vise nebuneşti să evadeze şi să o ia razna. E de-ajuns să ştii că sunt acolo. Nu te aştepta să-ţi vezi capricornul zburdând desculţ printre margarete. Nu poţi schimba personalitatea lui esenţială, saturniană.
Însă poţi râde la povestirile lui cu câini până când adună suficient curaj să-ţi spună altele, mai sofisticate. Poţi face aluzii cum că ai impresia că sub atitudinea lui conservatoare sunt ascunse focuri înnăbuşite până când va avea suficientă încredere încât să lase să izbucnească la suprafaţă o flacăr, două. Poţi să-i spui că visele lui ţi se par mai vii decât ale celorlalţi, pentru că nu există vis mai sclipitor ca cel transpus în realitate, încurajându-l astfel să viseze şi mai mult. Într-o bună zi, va ajunge în vărful muntelui său, iar tu vei fi alături de el, plină de mândrie pentru hotărătul tău Capricorn şi bucuroasă că ai crezut în visele lui pragmatice.
Capricornii se prefac că pot trăi fără complimente, iar felul în care se poartă atunic când li se face unul e o dovadă destul de convingătoare. Dacă i-ai făcut vreodată un compliment bărbatului tău din această zodie şi ai văzut cum ricoşează de expresia lui impenetrabilă ştii la ce mă refer. Nu te grăbi să tragi concluzii. Numai pentru că nativii sunt experţi la a se amăgi singuri nu trebuie să cazi în aceeaşi capcană. De fapt, el are o nevoie disperată să i se spună că e bun, inteligent, frumos, sexi şi interesant, dar fiindcă nu lasă să se vadă această nevoie, rareori îi este satisfăcută. În consecinţă, nu va fi obişnuit cu complimentele şi nu va prea şti ce să facă atunci când cineva îl va admira în mod deschis, aşa că-şi ascunde jena cu o glumă sau va ignora complimentul, reacţie care îi va convinge pe oameni să nu mai rişte niciodată să flateze chipul acela împietrit. Se creează impresia că urăşte complimentele, aşa că primeşte tot mai puţine. E un cerc vicios. Poate că e mai mult vina ta decât a lui. Data viitoare când îl flatezi, uită-te la urechile lui. Vezi cum s-au înroşit? Vezi sclipirea aceea slabă din ochii lui? E încântat cum nu se mai poate. Doar pentru că nu se apucă să ţopăie sau să se rostogolească prin iarbă ca Leul nu înseamnă că nu e profund fericit şi foarte mândru. Simte nevoia să ştie că vezi ce om minunat e. Firea lui şi stelele îl împiedică să-şi facă reclamă. Va trebui să fii tu agentul lui de publicitate.
Acest bărbat înfloreşte tărziu. În tinerţe grav ca o bufniţă, dar se va rlaxa treptat pe măsură ce se va maturiza şi, dacă un Capricorn tipic, va ajung să arate şi să se poart mai tinereşte decât toţi cei din grup. La alţi bărbaţi, trebuie să le tolerezi ani de zile nesăbuinţa superficială, ca apoi să te alegi cu un bătrân morocănos şi încuiat. Iubitul tău din Capricorn nu te va răpi ca să te ducă la Paris la începutul idilei voastre, dar s-ar putea să te ducă să vezi Taj Mahalul la lumina lunii patruzeci sau cincizeci de ani mai tărziu, când alţi bărbaţi se plâng că le trosnesc încheieturile. Nu e rău deloc! Dacă eşti genul căreia îi place să se îndoape la început cu aperitive grele ca apoi să-şi mănânce conştiincioasă legumele, nu e pentru tine. O legătură amoroasă cu un Capricorn, dacă duce la căsătorie e ca şi cum ai lăsa desertul la urmă, aşa cum e firesc.
Desigur, procesul invers de îmbătrânire al nativului îţi poate provoca oarece probleme în sectorul „fidelitate”. Când idila voastră e proapsătă, vei avea prea puţine bătăi de cap cu loialitatea partenerului tău, dar când acesta va mai înainta în vărstă, s-ar putea să se mai abată puţin de la calea voastră comună. Totuşi, Capricornul e poate cel mai fidel dintre toate semnele zodiacale, pentru că acest bărbat consideră familia ceva sfânt. Indiferent de scăpările minore de mai tărziu, acestea nu vor înlocui niciodată căldura căminului, copiii şi pe tine. Ar un profund respect pentru legăturile de familie, aici incluzând atât familia construită cu tine, cât şi cea din care provine, căreia i-a fost devotat din copilărie.
E inacceptabil să-i insulţi mama sau să fii rece cu fratele lui. Pregăteşte-te să-ţi iubeşti rudele prin alianţă, chiar dacă sunt la fel de adorabile ca un cactus. Nu numai că le va lua apărarea, dar, dacă vei lăsa disputele să se agraveze, povara de a trebui să aleagă între cele două familii îl poate face ursuz şi pesimist. Şi nu-ţi doreşti în nici un caz să vezi un Capricorn când e pesimist şi posac.
S-ar puta să dai peste un saturnian care manifestă un dispreţ făţiş faţă de rudele lui, sau care a retezat cu furie legăturile de familie şi nu a mai privit niciodată înapoi. Dacă vei da deoparte suprafaţa independenţei lui vei descoperi în trecutul lui o rană profundă, emoţională, care a provocat de fapt acest comportament atipic. Mulţi Capricorni continuă să locuiască la părinţi mult timp după ce amicii lor au început să se bucure de deliciile unui cuibuşor de burlac. De obicei se îndrăgostesc mai tărziu decât majoritatea bărbaţilor şi rareori se căsătoresc înainte să-şi construiască o carieră stabilă.
Cu ochiul lor format pentru aprecierea pedigriului şi a perfecţiunii, vor studia peisajul cu mare atenţie. Saturnianul va alege o fată care va deveni o bună mamă. Apoi, va trebui ca ea să fie o bună gospodină şi să gătească bine. În plus, va trebui să se îmbrace bine ca să-i impresioneze pe asociaţii şi prietenii lui şi, dacă se poate, să fie mai presus de aceştia în privinţa provenienţei, manierelor, educaţiei şi inteligenţei. La sfârşit, va arunca o privire rapidă ca să vadă dacă fata e frumoasă sau dacă i se pare atrăgătoare din punct de vedere sexual. După cum vezi, nu e nici o nenorocire dacă ai păr lăţos, nu te dai cu parfum, iar picioarele tale nu stărnesc invidia actualei Miss Univers. Cotrobăie prin cufăr după arborele genealogic şi arată-i cam pe ce ramură se află Bibescul familiei. Invit-o pe mama lui la prânz în oraş o dată pe săptămână şi lasă-l să vadă cât eşti de practică eşti când e vorba de buget. La următoarea voastră întălnire ia-o şi pe surioara ta în vărstă de patru ani. Dacă eşti singură la părinţi închiriază copilaşul vecinilor. Şterge-l la nas cât mai frecvent şi mai blând cu o batistă din pânză (nu cu şerveţel), vorbeşte cu Capricornul despre dorinţa ta de a fi consilier municipal şi de a te ocupa de îmbunătăţirea urbei, mergi încet şi egal, aruncă în conversaţie câteva expresii franţuzeşti şi/sau englezeşti şi dă ochii peste cap de plăcere când vezi un bebeluş într-un cărucior. Ai grijă să-i arăţi că îl consideri pe tatăl lui cel mai înţelept domn pe care l-ai cunoscut vreodată şi fă referiri întâmplătoare la unchiul care a lucrat cu Traian Vuia la construirea primului avion cu reacţie, sau la strămoşul care a stat alături de Cuza la divanul ad-hoc. Dacă eşti frumuşică, e cu atât mai bine. Dar frumuseţea nu va înlocui niciodată în ochii lui puloverul pe care l-ai tricotat pentru mătuşa lui, Getuţa. Aproape că pot să-ţi garantez că acest bărbat nu se va însura în veci cu tine dacă nu treci testele familiei lui. Bineânţeles că există excepţii, dar sunt atât de rarq încât ar fi o nebunie să rişti crezând că bărbatul tău saturnian e una dintre ele.
După ce familia lui te-a cerut de nevastă (sau el te-a cerut) pune piciorul în prag. Cu fermitate! Spune-i că îi iubeşti din tot sufletul pe ai lui, dar tu ai acceptat să împarţi patul şi casa doar cu el. Dacă nu faci asta, vei petrece multe seri de sâmbătă gătind pentru unchiul Costel sau ajutându-i surioara să treacă prin chinurile adolescenţei.
Deoarece Capricornii sunt întotdeauna uşor emoţionaţi în prezenţa sexului opus, unii dintre ei vor face câteodată aluzii fără perdea, se vor chinui să încerce să facă insinuări cu subânţeles erotic sau vor părea duri, aspri şi lipsiţi de orice scrupul sau sensibilitate. E doar felul lor de a încerca să fie „ca băieţii”, o metodă tipică de a-şi ascunde jena şi curiozitatea provocate de pasiunile arzătoarea ale altor persoane, mai agresive. Nu te lăsa amăgită şi nu-ţi închipui că vrea să fiţi un cuplu ca Bonnie şi Clyde. Eşti o doamnă şi nu cumva să uiţi asta! O fi aruncând el câte o privire fugară spre vreo „doamnă a nopţii”, dar aceea nu e în nici un caz genul de femeie pe care ar lua-o de nevastă. S-ar putea ca ăsta să-ţi sune a sfat primit de la mătuşa ta Agepsina, fata bătrână a familiei, dar dacă crezi că e o prostie dă-i înainte şi poartă bikinii minusculi şi rimelul verde, toarnă pe tine o sticlă de parfum şi sărută-l în public. Poate că vei merge în cele din urmă spre altar cu cununa de lămăiţă pe cap, dar sigur nu va fi lângă tine un mire saturnian.
Un dar frumos pentru soţul tău Capricorn ar fi o carte de poezii, cu cât mai romantice cu atât mai bine. Dacă nu-l înveţi timpuriu arta exprimării afecţiunii, s-ar putea să devii o nevastă căreia nu-i lipseşte nimic, care e adorată şi apreciată cu căldură, cu un soţ absolut perfect, dar neîmplinită emoţional. Nu va mai avea nici un rost atunci să te plângi că nu-ţi spune niciodată că te iubeşte. Se va uita, doar, la tine cu o privire inocentă şi îndurerată sau cu dezgust posomorăt (în funcţie de cât de puternică a fost influenţa lui Saturn la naşterea lui) şi-ţi va explica răbdător: „Eşti nebună. îmi amintesc perfect că ţi-am spus că te iubesc când ţi-am dat inelul de logodnă şi încă o dată când s-a născut micul Alex”.
El consideră că ar trebui să ştii ce simte pentru tine din moment ce te susţine financiar şi îţi acordă privilegiu de a îţi permite să fii mama copiilor lui, să dai cu mătura prin casa lui şi să-i lustruieşti trofeele. Pentru Capricorn, declaraţiile sentimentale constituie o poleială de prost gust a crinului romantismului. S-ar putea să te întrebe: „Ce vrei, să fiu Pacientul englez?”. Ăsta e momentul să spui tare „da”. Îl va şoca şi speria puţin. Nu se va transforma în Ralph Fiennes, dar s-ar putea să-şi dea seama că un „iubito”, murmurat tandru la momentul potrivit nu-i va ştirbi cu nimic masculinitatea.
Ca tată, va fi însăşi personificarea expresiei „pater familias”. Va sta întotdeauna în capul mesei, inclusiv la picnicuri, chiar dacă asta înseamnă să stea în muşuroiul de furnici sau în urzici. Va pretinde respect şi ascultare şi va insista să impune disciplina şi rutina. În schimb va oferi devotament total, chiar autosacrificiu şi probabil că va fi de acord cu petreceri cât mai mari de zilele de naştere ale celor mici şi cu Crăciunuri cât mai vesele. Tatăl din Capricorn va avea grijă ca progeniturile să meargă regulat la dentist, să-şi facă lecţiile şi nu se va sfii să le aplice corecţii corporale când va fi necesar. Nu strică să-i aminteşti că a fi părinte poate fi plăcut şi amuzant, nu numai o responsabilitate serioasă. Învaţă-i pe copii să-i dea săruări generoase înainte de a pleca la culcare şi încurajează-l să-i ducă la meciuri, la pescuit sau la înot. Dacă e puţin cam sever, nu uita că ei vor avea de căştigat din asta în timp, cu condiţia ca tatăl lor să nu exagereze. Când va deveni bunic, Capricornul tău va deveni şocant de îngăduitor. Bunicii din această zodie sunt dădace grozave. Cunosc unul care cutreieră cartierul pe role alături de nepoţi.
Un Capricorn se însoară rareori în grabă şi majoritatea mariajelor lor sunt solide. Dar dacă s-a însurat cu cine nu trebuie, va pleca brusc şi soţia lui nu va avea parte de o a doua şansă. Acest bărbat detestă divorţul, dar când acesta se va petrece, va fi definitiv. Cu alte cuvinte, când s-a săturat, gata!
Probabil că soţul tău saturninan va programa amorul fizic , trecându-l pe lista de lucruri de făcut ca pe cumpărături, corespondenţă, vizitele la muzeu sau la medic. Acest lucru poate părea rece şi lipsit de sentiment, dar nu uita că pragamticul Capricorn va fi interesat de aspectul fizic al iubirii mult timp după ce alţi soţi de aceeaşi vărstă vor începe să recurgă la poezie pentru a-şi exprima afecţiunea. Ţii minte? Desertul la urmă!Femeia din zodia Capricornului


Nu există femeie Capricorn tipică. Ea poate fi un curator de muzeu care poartă ochelari de bunicuţă fiindcă are nevoie de ei, sau poate fi o dansatoare care poartă un bikini minuscul şi sclipitor fiindcă o amuză. O vei vedea prezidând severă o şedinţă cu părinţii, prăjind hamburgeri într-un local sau organizând cel mai mare bal de caritate din oraş. O femeie Capricorn poate decora rubricile mondene, poate zâmbi modest din spatele soţului ei politician sau turna lichide misterioase în eprubete. Dar indiferent de ce face sau ce poartă, Saturn îi va domina acţiunile şi ţelurile tainice.
Poate fi ultra-feminină, flirtând şi fermecându-te până începi să te simţi ca un uriaş urs grizzly care o poate proteja de lumea rece şi rea. sau poate fi glacială, tăcută şi distantă, stând în siguranţă pe piedestalul ei de marmură şi provocându-te să fii suficient de inteligent ca să-i căştigi mâna superioară. Orice personalitate afişează, dedesubtul şiretlicurilor ei feminine sau al atitudinii ei practice, raţionale, se află acelaşi scop: o hotărăre inflexibilă de a pune mâna pe bărbatul potrivit, cel care poate deveni cineva, o poate face să fie mândră de el şi poate fi un tată bun pentru copiii ei.
Sunt atât de multe femei Capricorn care au cariere, încât ai putea crede că dragostea şi căsătoria vor fi întotdeauna pe locul doi în preocupările lor. În privinţa dragostei ai dreptate. În privinţa căsătoriei, nu. Trebuie să înţelegi că ţelurile capricorniene sunt siguranţa, autoritatea, respectul şi poziţia socială. Are prea puţină importanţă dacă aceste nevoi sunt împlinite în spatele unei catedre, într-un birou de afacerist, sau alături de un soţ ambiţios ale cărui viaţă socială şi cămin le poate organiza cu uşurinţă graţioasă şi planificare riguroasă. Într-un fel sau altul, această femeie va obţine recunoaşterea de care are nevoie. Unele o obţin scriind cărţi, ţinând prelegeri, pictând sau compunând muzică. E uimitor cât de mulţi Capricorni de ambele sexe au talent artistic ieşit din comun! Poate că acesta provine din simţul lor înnăscut al echilibrului şi armoniei, din felul în care ştiu instinctiv ce e plăcut şi ce e bine sau corect.
E o chestiune delicată, dar chiar şi nativele pe care le găseşti în teatrele de mâna a cinşpea sau în cea mai veche profesie din lume (vor fi doar câteva) vor ajunge să se mărite cu directorul teatrului sau cu cel mai bun actor în primul caz, sau cu cel mai bogat client în al doilea. Capra trebuie să urce. Fie că încep cursa de sus sau de jos, pentru ele vărful muntelui e locul din care priveliştea li se pare cea mai satisfăcâtoare. Saturniana nu are nimic ostentativ. N-o vei vedea niciodată izbind şi dând din coate, făcând scandal ca să ajungă în faţă. S-ar putea să crezi că e suficient de docilă ca să se mulţumească cu locurile din spate, lăsându-şi concureţa să i-o ia înainte. Aşteaptă puţin şi ai să vezi cine e promovat.
Te înşeli dacă îţi închipui că nu-şi va sacrifica niciodată cariera în favoarea căsniciei. Oferă-i şansa de a fi lider în societatea mondenă şi stăpâna unei locuinţe bine conduse şi vei vedea ce repede îşi pierde interesul pentru slujbă (unul dintre puţinele lucruri pe care le va face repede). Dacă vrei, femeia din Capricorn va fi fericită să continue să muncească pentru a te ajuta să urci spre succes, căci nu e leneşă. Însă va fi şi mai fericită savurându-şi statutul de soţie a ta, cu condiţia ca statutul să fie bun şi să se bucure de securitate financiară.
Una dintre trăsăturile caracteristice cele mai încântătoare la această femeie e buna creştere naturală şi atitudinea rafinată. Poţi cunoaşte o nativă crescută într-o magherniţă de la periferia mizeră a oraşului, al cărui tată lucrează în mină, dar dacă nu se hotărăşte ea să-şi dezvăluie provenienţa vei fi convins că e produsul unei familii bune, vechi, şi e absolventa uneia dintre cele mai bune şcoli. Atăt de mult fac parte din însăşi natura lor simţul social şi al aparenţelor conservatoare, convenţionale.
Orice bărbat implicat într-o relaţie cu o femeie din Capricorn ar trebui să ştie un lucru esenţial despre această zodie. Nativa pare să fie mult mai echilibrată şi calmă decât este de fapt. Comportamentul ei te poate convinge că e stabilă ca o stâncă şi nimic nu-i poate tulbura suprafaţa calmă. Adevărul e că această femeie are multe toane. Vei spune că aşa sunt toate femeiel, dar capricoarna are unele perioade foarte negre, care nu trec prea repede. Dacă simte că e prost tratată sau se simte neapreciată, va fi posomorâtă zile şi săptămâni în şir, ba chiar luni. Ea spune că această atitudine e raţională şi practică, dar mohorala, depresia şi pesimismul saturnian au rădăcini mult mai adânci. Ele sunt declanşate de frica de viitor, grijile pentru prezent, ruşine pentru trecut, sau de bănuiala că cei din jur îşi bat joc de ea sau că într-un fel sau altul e nepotrivită cu împrejurimile. Aceste femei nu acceptă prea uşor să fie tachinate, aşa că încearcă să renunţi cât mai mult la asta. La drept vorbind, le este imposibil să priceapă poanta atunci când ele sunt victimele glumei. Nu e nevoie să o copleşeşti întruna cu complimente (oricum va simţi când acestea nu vor fi sincere), dar nu glumi cu ea când e vorba de lucruri importante şi laud-o suficient de des ca să ştie că îi cunoşti adevărata valoare.
În situaţii romantice acestei femei îi este foarte greu să se relaxeze. Sub suprafaţa rece a Capricornului există destulă dorinţă fizică, mult mai multă decât îşi închipuie cei din jur, dar aceasta nu e niciodată satisfăcută în mod superficial. Să pierzi vremea cu îmbrăţişări nebuneşti şi săruturi extatice când viitorul e nesigur nu e deloc hobby-ul ei favorit. Totuşi, o dată ce s-a hotărăt că tu eşti bărbatul potrivit şi situaţia financiară e stabilă sau ambiţia ta e suficient de mare, ea va fi la fel de caldă ca un panda drăgălaş, afectuoasă şi chiar pasională. Capricornii nu cred în vise vagi care plutesc fără ţintă pe un cer senin. Ei vor să ştie exact unde îi duce corabia iubirii şi vor să fie siguri că apele pe care pluteşte sunt sigure. Trebuie să construieşti o fundaţie solidă casei tale dacă intenţionezi să-i treci pragul cu o capricoarnă în braţe. Ai grijă să fie bine asigurată şi ipoteca să fie plătită.
Probabil că saturniana va fi un fel de fluturaş social, extrem de conştientă de cerinţele etichetei, şi va avea înclinaţii spre obiceiurile vechi, cum ar fi inele gravate pentru şerveţele şi scaune tapiţate cu goblenuri. Totul trebuie să fie corect şi tradiţia trebuie urmată cu orice preţ. Din când în când s-ar putea să prindă obiceiul de a face cumpărături în cele mai scumpe şi exclusiviste magazine, unde va insista să găsească chilipiruri. Nu o deranjează să cumpere o rochie de pe raftul cu reduceri de preţ atâta timp cât rochia poartă o etichetă de firmă celebră.
Femeile din capricorn au o frumuseţe deosebită, proaspătă. Rareori vei găsi una care să nu fie neobişnuit de atrăgătoare. Totuşi, ele sunt timide şi măcinate de nesiguranţă în ceea ce priveşte înfăţişarea lor şi s-ar putea să descoperi că au nevoie de asigurări constante ca să se convingă că sunt frumoase. Deşi nativele urăsc lipsa de onestitate de orice fel, de multe ori nu se dau în lături să mintă când e vorba de vărsta lor. Şi de obicei le merge, datorită bizarei influenţe saturniene. Când sunt mici, ele arată ca nişte bătrânele micuţe, ca apoi, când trec de prima tinereţe, să înflorească brusc transformându-se în femei care arată ca nişte fete tinere.
Ar fi o greşeală îngrozitoare să-i respingi familia. Bărbatul care se însoară cu o capricoarnă se însoară cu rudele ei. Nu are rost să-ţi închipui că partenera ta e altfel. După un timp, nu-ţi va mai veni să răzi când vei auzi glume cu soacre (în schimb, s-ar putea să-ţi vină să plângi). De multe ori, saturniana e singurul sprijin al familiei ei, financiar, moral sau ambele. E posibil să poarte de grijă unui părinte bolnav cu un devotament care poate ajunge până la punctul în care ea ar renunţa pentru totdeauna la ideea unei căsătorii. Deseori, ea va face bucuroasă aceste sacrificii datorită iubirii ei sincere pentru familie, dar chiar dacă nu-i convine situaţia, puternicul ei simţ al responsabilităţii şi datoriei nu îi va permite să evadeze.
Aşa că n-ai de ales. Resemnează-te să-ţi flatezi soacra, sperând că e o femeie grozavă, care merită complimentele. Nu discuta în contradictoriu despre politică cu tatăl ei şi dacă chiar trebuie să-i critici fraţii şi surorile ai grijă ca aceste critici să fie constructive, bazate pe o încredere sinceră în potenţialul lor. În mod frecvent, Capricornii se trezesc împovăraţi cu rude bolnave sau aflate în nenorocire, iar nativa tipică nu va permite niciodată iubirii, oricât de puternice ar fi ea, să o facă să neglijeze aceste obligaţii. Ai face bine să planifici de la început astfel încât să aveţi mereu o cameră sau două libere, pentru rudele aflate în vizită. Dar există şi o parte bună. Vei avea o soţie care se va purta cu blândeţe şi consideraţie cu toţi membrii familiei tale. Femeia din acest semn va înţelege dacă dai săptămânal părinţilor tăi o sumă fixă şi probabil că va fi o bună prietenă pentru fraţii şi surorile tale. E genul de fată pe care o iei acasă ca să-ţi cunoască mama şi mama ta va fi imediat de acord cu alegerea ta. Din spirit de contradicţie tipic masculin, o asemenea încurajare imediată îi poate face să dea înapoi. E întotdeauna mai plăcut să lupţi împotriva obiecţiilor ridicate de părinţi privind femeia iubită. Dar nu vei face decât să-ţi calci pe inimă, căci mama ta are dreptate. Dacă e o saturniană tipică, această fată va fi o soţie excepţională.
Căminul unei capricoarne arată mereu atât de impecabil fără ca tu s-o vezi făcând vreun efort, încât ai zice că se ascund prin colţuri zâne micuţe şi pitici care lucrează frenetic după miezul nopţii ca să spele, să lustruiască să gătească şi să facă ordine. Greşit! Ultimul loc unde te-ai putea aştepta să găseşti asemenea creaturi imaginare ar fi pe lângă un Capricorn. Spiritul practic al lui Saturn şi credinţa fermă în date ferme exclude în mod normal orice înţelegere pentru lumea celor nevăzute. O nativă nu ar crede în spiriduşi nici dacă unul i-ar dansa pe vărful nasului. Însă trebuie să fim corecţi şi să recunoaştem că, deşi nu e o visătoare cu capul în nori sau o adeptă a misterelor oculte, o dată ce e în posia tuturor datelor concrete, această femeie e capabilă să vadă romantismul şi poezia din cele mai obişnuite situaţii.
Vraja vântului de nord nu îi este deloc străină, şi nici nu e surdă la cântecul argintiu al ploilor de primăvară. Muzica bună o tulbură profund şi este o protectoare fascinată a aproape tuturor formelor de artă. Poate că are nevoie să vadă şi să atingă vraja ca să creadă în ea. Un spiriduş ar avea mult mai multe şanse cu ea dacă ar veni şi i-ar spune fără ocolişuri unde e ascunsă legendara oală cu aur, în loc să facă aluzii la asta în basme.
Deoarece venerază tradiţia şi are un profund respect pentru cei care au depăşit obstacole uriaşe pentru a atinge succesul, acestei native îi vine mai uşor să se emoţioneze citind discursul de la Gettysburg decât să se entuziasmeze la auzul celei mai recente idei nebuneşti care ţi-a trecut prin cap. De fapt, ea e o adevărată romantică, cu o imaginaţie mult mai mare decât a acelor superficiali împrăştiaţi cu fantezii complet ireale. Feicare fată de ianuarie are sufletul bântuit de poezie, dar nu are prea multă înţelegere pentru poeţii care flămânzesc prin mansarde neîncălzite. Ocupă-te de mâncare şi chirie şi abia apoi vezi-ţi de visul tău, oricare ar fi el. Acesta e motto-ul Capricornilor. De asemenea, asigură-te că visul merită efortul. Din punctul ei de vedere, eşecul nu are nimic romantic sau magic.
E posibil să fii nevoit să-ţi împarţi soţia saturniană cu diverse cauze. Ea va fi o luptătoare neobosită în favoarea celor săraci şi lipsiţi de apărare, dar va prefera să-şi dezvăluie latura caritabilă în eforturi de grup şi nu faţă de indivizi separaţi. Nativele acestei zodii sunt lidere înnăscute pentru organizaţiile de femei.
Probabil că femeia din Capricorn va instila în cei mici respectul pentru calitate. îi va învăţa să mănânce tot, să nu facă mofturi, să rabde situaţiile neplăcute sau să renunţe la ce e prea neplăcut. Ei vor primi cele mai bune porţii de mâncare şi mama lor le va cumpăra pantofi de cea mai bună calitate. Pentru ea, a face economie nu înseamnă a cumpăra lucruri ieftine. Va pretinde de la copii să fie respectuoşi cu rudele şi bătrânii şi vor avea maniere impecabile. Nu vor fi răzgăiaţi şi nici nu li se va permite să fie neascultători. Dacă îi faci cadou o carte despre psihologia copiilor o va folosi probabil ca să ardă una la fund unuia dintre micii zurbagii şi abia mai tătziu va apuca să o citească. Poate că nu va fi prea încântată de pupăturile lipicioase ale celor mici, dar există puţine mame mai devotate decât capricoarna. Copiii ei o vor găsi întotdeauna dispusă să-i asculte cu atenţie şi respect. S-ar putea ca mama saturniană să fie cam severă şi inflexibilă când ei vor trece prin diversele faze ale creşterii, dar îi va asculta fascinată când vor realiza ceva. Această femeie nu va fi niciodată prea ocupată ca să acorde progeniturilor atenţia ei interesată. După ce copiii devin adolescenţi, s-ar putea ca între ei şi mama lor să se ridice câteva bariere, căci conservatorismul saturnian se va ciocni de liberalismul tinereţii. În acea perioadă s-ar putea ca ea să aibă nevoie de ajutor ca să înţeleagă visele entuziaste ale copiilor. S-ar putea să primească nişte lecţii dureroase până să înveţe că nu le poate dicta cu cine să fie prieteni. Dar e suficient de inteligentă ca să se adapteze şi să-şi ascundă coarnele dacă îşi dă seama că va avea mai mult de pierdut decât de căştigat.
Deoarece multe femei Capricorn au piele sensibilă, soţia ta nu prea se va farda. Multe dintre ele sunt alergice la farduri. Dar natura le-a răsplătit cu frumuseţe naturală care n-are nevoie de artificii, şi şi-o vor păstra mult timp după ce obrajii altor femei se vor fi ofilit. Unele dintre native te uluiesc cu tenuri încântătoare, trăsături ferme şi ochi sclipitori la optzeci de ani şi chiar mai mult.
Ajut-o cu răbdare pe capricoarna ta să-şi depăşească lipsa de încredere în propria persoană. Numai pentru că nu acceptă să se amăgească singură nu înseamnă că e lipsită de imaginaţie. Încearcă vreo câteva din visele ei practice şi ai să fii uimit de cât sunt de plăcute. Probabil că încăpăţânarea e unul dintre defectele ei, dar nu e o plângăreaţă sau o cicălitoare agitată. Te va împinge spre succes, dar va fi tandră şi devotată. În ciuda felului ei blând, chiar modest de a fi, ea va şti exact cum să te joace pe degete. Dragostea ei are o bogăţie profundă, mult mai durabilă decât iubirea pretenţioasă, carbonizantă, sclipitoare a altor femei. Cine zice că această femeie nu crede în basme? Numai o saturniană poate privi adânc în ochii unui broscoi stângaci şi va vedea că e, de fapt un prinţ deghizat. Mai mult decât atât! Dacă te însori cu ea nu vei rămâne niciodată fără şosete curate.
This is my Google PageRank - SmE Rank free service Powered by Scriptme
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Anunțuri: vânzări, servicii, promovare