Index   
 
Anunțuri  
 
Blog  
 
Bancuri  
 
Curs valutar  
 
Formulare 
 
România 
 
Internaţional 
 
Verificări 
 
Muzică   
 
Zodiac 
 
 Berbec   Taur   Gemeni   Rac   Leu   Fecioară 
 Balanţă   Scorpion   Săgetător   Capricorn   Vărsător   Peşti 
 
Săgetător
 
22 noiembrie - 20 decembrie


Caracteristica generală : semn pozitiv, masculin
Element definitoriu : Foc
Calitate definitorie : semn Mutabil (flexibilitate)

Planeta guvernatoare : Jupiter
Planeta carierei profesionale : Mercur
Planeta dragostei : Mercur
Planeta câştigurilor financiare : Saturn
Planeta sănăţăţii şi a muncii : Venus
Planeta casei şi a familiei : Neptun
Planeta spiritualităţii : Pluton

Culori : albastru, bleumarin
Pietre preţioase : turcoaz
Metale caracteristice : cositor
Ziua cea mai favorabilă : joi

Principale calităţi : cinste, generozitate, viziune
Cea mai puternică dorinţă : să-şi lărgeasca orizontul
Defecte : optimism exagerat, generozitate pe banii altora

Relaţii între zodia Săgetator şi alte zodii
Compatibilitate generală foarte bună cu zodiile: Berbec, Leu
Compatibilitate generală redusă cu zodiile: Gemeni, Fecioară, Peşti
Compatibilitate foarte bună pe plan profesional cu zodia: Fecioară
Compatibilitate foarte bună pe plan emoţional cu zodia: Peşti
Compatibilitate foarte bună pe plan financiar cu zodia: Capricorn
Compatibilitate foarte bună pentru căsătorie şi/sau parteneriate cu zodia: Gemeni
Compatibilitate foarte bună pentru proiecte de creaţie cu zodia: Berbec
Compatibilitate foarte bună pe plan spiritual cu zodiile: Leu, Scorpion

Personalitate
Nativul din zodia Săgetator este prietenos, pasionat, tolerant, îi place libertatea şi aventura. Poate fi extravagant şi necioplit. Nativul Săgetator este călăuzit de idealuri, până când se hotărăşte să se retraga într-o poziţie sociala sigură. E amabil, deschis, optimist. Poate fi, însă, şi extrem de arogant.
Succesele nativului Săgetător se datorează atât intuiţiei, cât şi disponibilităţii de acţiune şi mobilităţii. Talentul său organizatoric e remarcabil. E neclintit în principiile sale fundamentale, care sunt adevărul şi dreptatea. Nativul Săgetator e un luptător cinstit, care iubeşte sportul şi natura, marinimos faţă de sine şi faţă de ceilalţi.
Soarele prost aspectat indică sentimente divergente şi un amor propriu exagerat şi foarte uşor de lezat, trăsături care duc la toane, la exagerare sau la autoamăgire. Nativul Săgetător mai înclina spre capriciu, risipă, fanfaronadă şi speculaţie.

Sănătate
Nativul Săgetător este pus în corespondenţă cu şoldurile, pulpele, astfel încât nativul acestei zodii este predispus la paralizii ale membrelor, accidente sportive, sciatică.Cum să recunoşti un nativ din Săgetător


Oamenii dominaţi de Jupiter sunt foarte temperamentali şi nu suportă să fie acuzaţi de lipsă de onestitate. O acuzaţie nedreaptă sau o insultă adusă integrităţii lor le va provoca o indignare explozivă, dar după o izbucnire temperamntală incendiară, Săgetătorul tipic se va simţi cuprins de remuşcări şi va încerca să dreagă lucrurile. Îţi va învineţi ochiul şi te va băga în spital, dar probabil că a doua zi te va îngropa în flori şi compasiune. O ofensă îl va face să uite de starea lor de spirit de obicei veselă şi optimistă şi va da drumul unui potop de vorbe dure, care pun de obicei la punct orice scandalagiu. Bărbaţii îşi vor folosi pumnii şi vor dispreţui armele. O personaă grosolană, care insultă un Săgetător, se va trezi împrăştiat pe trotuar, întrebându-se ce camion la lovit. De obicei, Arcaşul întăi acţionează şi vorbeşte şi abia după aceea se gândeşte la consecinţe.
Mulţi Săgetători caută luminile rampei şi nimeni nu e mai fericit decât ei să ofere bis după bis unui public încântat. E în stare să cânte până răguşeşte sau să danseze până îşi toceşte tălpile, numai de dragul încântării de a se exprima. Industria spectacolului e plină de Săgetători.
La femeile şi bărbaţii din acest semn există o puternică latură religioasă, mai ales în tinereţea lor. Sunt foarte interesaţi de probleme bisericeşti, dar o dată cu vărsta, devin tot mai sceptici în privinţa dogmei, înclină să se îndoiască de lucrurile în care credeau până atunci şi încep să caute valori perfecte. Un săgetător care să nu aibă un set de genţi de voiaj e o raritate. Nativilor le place la nebunie să călătorească şi de obicei, au cel puţin un bagaj pe care-l ţin mereu gata făcut, pregătit pentru a fi folosit într-o clipă.
Întotdeauna vei observa la naivul, curajosul, optimistul Săgetător o trăsătură copilăroasă. El refuză să accepte gravitatea vieţii, deşi unii dintre ei reuşesc să facă faţă responasbilităţilor cu multă conştiinciozitate după ce trec de prima tinereţe. însă nu sunt niciodată cu adevărat fericiţi atunci când simt povara acestor responsabilităţi. Firea jupiteriană se revoltă împotriva restricţiilor şi dacă acestea sunt prea multe, pot provoca nativului boli grave. Dacă Săgetătorul supravieţuieşte acestora şi risipei de energie pe care o face, poate ajunge la vărste matusalemice. Majoritatea arcaşilor îşi păstrează până la sfărşit mintea ascuţită ca briciul, dar rafinată de vărstă. Senilitatea nu e aproape niciodată o problemă la ei.
Zonele sensibile ale nativului sunt şoldurile, plămânii, ficatul, braţele, măinile, umerii, intestinele şi labele picioarelor. Dragostea lui pentru sporturi şi natură poate duce la accidente din cauza excesului nesăbuit de activitate fizică. Nimeni nu-l va putea ţine într-un pat de spital mai mult de câteva zile. Jupiterianul acceptă cu greu faptul că e bolnav şi se însănătoşeşte cu o rapiditate uluitoare. Viaţa îi înfrânge rareori definitiv pe aceşti oameni. Ei cred cu toată fiinţa că ziua de măine va fi cu siguranţă mai bună decât cea de ieri, iar cea de azi e destul de interesantă. Toanele întunecate trec la ei aproape înainte ca norii să apuce să acopere soarele.
Fiecarui Săgetător îi plac jocurile de noroc, cu excepţia celor care au o influenţă conservatoare, precaută, în harta lor astrală. Puţini dintre ei pot rezista impulsului de a arunca vreo câteva bancnote pe masa cu postav verde. Sunetul zarurilor scuturate în paharul crupierului îi atrage pe jupiterieni ca un cântec de sirenă. Dacă planetele au avut aspecte adverse la naştere, un Săgetător poate arunca pe geam averi uriaşe sau poate pierde banii de chirie pe un cal. Las Vegasul atrage Săgetători ca mierea albinele. Acelaşi lucru e valabil şi pentru jocurile de noroc mai serioase precum bursa şi cotaţiile imobiliare. Din fericire, majoritatea nativilor ţin sub control aceste impulsuri, dar chiar şi ei vor risca din când în când câteva zeci de mii la un poker mic sau pe un bilet de bingo.
Atăt arcaşii timizi cât şi cei plini de forţă îşi vor asuma oricând riscul de a se îndrăgosti, fără să stea pe gânduri. Ei se aruncă în iubire cu capul în îaninte, abandonându-i-se cu inconştienţă, dar deseori se opresc brusc atunci când e rostit cuvântul „căsătorie”. Deşi Săgetătorul e cald şi minunat în dragoste şi alte realţii interumane, e cam alunecos şi greu de prins. Simbolul lui e centarurul: jumătate cal, jumătate om, ceea ce îi conferă un avantaj evident atunci când cineva aleargă după el, cu condiţia să nu se împiedice în propriile picioare.
Căteva dintre cele mai neplăcute trăsături ale unora dintre Săgetători sunt temperamentul violent, excesele alimentare şi alcoolice, care pot duce la obezitate şi alcoolism, o inteligenţă sclipitoare pătată de sarcasm usturător sau excentricitate extremă şi incapacitatea e a păstra un secret. Dar nici una dintre acestea nu trebuie neaparat să rămână defecte permanente. Ele pot fi uşor eliminate datorită hotărării tipice Săgetătorilor. Jupiterianul tipic îţi va împrumuta bani fără să te facă vreodată să te simţi jenat că ai cerut sau măcar obligat să-i dai înapoi. Casnica din semnul lui Jupiter va adopta un orfan sau un animal pierdut şi va face întotdeauna loc pentru încă o personă la masa ei.
Arcaşul va îmbrăţişa o cauză măreaţă cu devotament orb şi va crede că posibilităţile oferite e aceasta sunt mai mari decât părţile negative, atitudine provenită din imaginaţia lui debordantă şi gândirea progresistă. El îşi prezintă întotdeauna punctul de vedere folosind argumente obiective, raţionale, uneori făcând praf opoziţia cu satira lui tăioasă, şi totuşi, nu se ştie cum, reuşeşte să nu se implice în scandal. însă fcoul din el e oricând gata să izbucnească oricând cineva atacă miracolul sau cauza lui din momentul respectiv. E un inamic de temut, căci ţinteşte la fix atunci când îşi face timp să se concentreze asupra victimei sale. Atunci, săgeţile lui îşi ratează rareori ţinta. Ele sunt înmuiate în remarci spirituale şi inteligente şi sunt sufient de ascuţite ca să străpungă orice armură.
Deşi foarte puţini Săgetători sunt cu adevărat amuzanţi, e ciudat felul în care spun o glumă, căci pierd ritmul şi strică poanta. Publicul (acasă sau într-o sală de spectacol) va hohoti de răs din cauza evidentei stângăcii, dar sufletul jovial al jupiterianului va crede că toată lumea răde datorită minunatului lui simţ al comediei. E de-a dreptul vesel!
Bărbat sau femeie, arcaşul se poate purta atât de stângaci, sau se poate preface că e atât de retras, încât ar putea să-ţi dea impresia că nu e prea inteligent sau că e timid. E adevărat că sunt căţiva nativi care adoptă un comportament excentric, de sihaştri, dar asta nu face decât să le dea ocazia să-şi ascută şi mai mult mintea, ajungând până la geniu.
Deşi Săgetătorii au memorii uluitoare, care îi ajută să spună cu exactitate ce au făcut pe 14 aprilie 1983, şi îşi amintesc fiecare detaliu al cărţilor şi filmelor, ei pot uita unde şia-u lăsat haina. Mjoritatea îşi pierd mereu mănuşile, cheile, portofelele şi unii spun că şi-ar pierde şi capetele dacă n-ar fi prinse de găt.
Un jupiterian nu e în stare niciodată să spună o minciună fără să fie prins. Nimeni nu-l crede. înşelătoria nu stă în firea lui şi când încearcă s-o abordeze e dat în vileag rapid şi sigur. Ar face bine să spună întotdeauna adevărul, fie ce-o fi! Nici chiar mintea lui atentă, ascuţită, nu-l va putea salva de rezultatele unei astfel de excursii în ţara minciunii, cu excepţia cazului în care are un ascendent în Scorpion. Acest gen de nativ e destul de rar, dar fii pregătit să întălneşti câteva exemplare.
În adâncul sufletului lui, Săgetătorul e convins că de fapt viaţa e un circ, iar el e clovnul care face tumbe şi sare prin cercuri violet, îmbrăcat în costum bleu ciel. Chipul lui e vopsit în culori aprinse, iar ochii îi strălucesc de curiozitate şi veselie. Că e îndrăzneţ sau retras, adevărata fire a acestui idealist generos e la fel de veselă ca un pom de Crăciun. Plin de vitejie, îşi prinde o garoafă peste inima lui mare şi-şi încordează arcul, înderptându-l spre cer. Când ţinteşte drept, el poate trimite săgeata dincolo de stele, spre locul unde se nasc visele.Bărbatul din Săgetător


Nu vreau să te descurajez, dar bărbaţii din Săgetător au un obicei bizar. Se aruncă pe un cal alb şi pornesc în galop pe străzi fluturând o sabie în apărarea unei cauze. Apoi mai au o idiosincrazie. Fac tumbe ca nişte clovni la circ, amestecându-se printre elefanţi şi personaje bizare, cum ar fi femeia cu barbă, înfulecând veseli vată de zahăr.
Acest specimen poate fi capturat folosind anumite manevre. Dar mai întăi trebuie să-l dai jos de pe calul alb, să-l scoţi dintre elefanţi şi, desigur, femeia cu barbă trebuie să dispară şi ea. Cauzele şi circul nu prea mai lasă loc pentru o viaţă de familie, ca să nu mai vorbim de plimbări sub clar de lună.
Încă din start ai un atu. Sunt atât de mulţi Săgetători care galopează şi fac tumbe prin viaţă, încât vei avea de unde alege. Entuziasmul idealist şi curiozitatea unui bărbat din această zodie sunt contagioase. Sigur, uneori exuberanţa lui inocentă poate scăpa de sub control. De exemplu, te poate arunca în sus ntr-un moment de încântare nebunească, impetuoasă, ca apoi să uite să te prindă.
Aproape întotdeauna e înconjurat de o mulţime de oameni. ăsta e un alt obstacol. Va trebui să-ţi faci loc cu coatele prin mulţime ca să ajungi lângă el. Dar nu fi pesimistă, căci acest bărbat e un optimist incurabil. dacă duşmanii lui i-ar trimite o cutie cu balegă, el nu s-ar simţi jignit, ci ar crede că au uitat să-i trimită şi calul. Acest gen de optimism poate fi periculos. De fapt e vorba despre încredere oarbă, articol din care Săgetătărul are depozite uriaşe. Acest lucru îl face să aibă încredere naivă în orice şi oricine, aşa încât cade deseori în gropi. E firesc să se întâmple aşa când umbli cu un arc în mână, ţintind mereu spre cer în căutarea unui scop înalt spre care nimeni n-a mai îndrăznit să tindă (sau nimeni n-a mai avut atâta lipsă de realism încât să încerce să-l atingă).
Totuşi, el nu e un visător cu capul în nori în sensul strict al expresiei. Visele lui sunt întotdeauna supuse scrutinului logic şi inteligent al lui Jupiter, precum şi curiozităţii lui. Dacă aceste vise supravieţuiesc cercetării lui minuţioase dar oneste, înseamnă că sunt probabil pe atât de practice pe cât sunt de nebuneşti, chiar dacă lumea nu e pregătită pentru ele. O dată ce a hotărtă că există o şansă să le îndeplinească, nativul şi scoate oalele cu vopsea şi pensulele şi ncepe să le coloreze cu cea mai vie şi curajoasă imaginaţie pe care ai văzut-o vreodată. Dar capetele pătrate stau totdeauna la pândă pregătite să calce în picoare ideile progresiste şi să le înnăbuşe înainte de a avea ocazia să-şi dovedească validitatea.
Imaginaţia lui nesfrşită l poate face să se prăbuşească. Dar norocul are grijă să îl salveze exact la timp. Acest bărbat e de obicei atât de norocos încât e de-a dreptul dezgustător şi ar trebui arestat. Dacă s-ar duce în munţi şi s-ar întoarce cu un sac de pietre care s-ar dovedi a nu fi aur, el ar plnge un timp, după care ar descoperi că pietrele alea sunt minereu de uraniu. Dacă te apleci să culegi chestia aceea lucioasă de lângă gura de canal, te vei trezi în mână cu poleiala de la o lamă de gumă. Dacă se apleacă el, se va alege cu o bucăţică din diamantul Hope, scăpat pe jos de Harry Winston când a ridicat mâna să cheme un taxi.
Cu aşa noroc, e şi firesc să fie optimist. Bineînteles, mai sunt şi zile când piatra e doar o piatră şi poleiala e doar poleială, dar Săgetătorul tipic şi revine rapid după astfel de lovituri zdrobitoare. La fel stau lucrurile şi în dragoste pentru jupiterian. E norocos. Când nu e, îşi revine foarte repede. Singurul lucru pe care nu-l acceptă e lipsa de sinceritate, dar cam atât. De aceea are atât de mulţi prieteni şi cunoscuţi care-l simpatizează. El priveşte dincolo de exteriroul oamenilor, căutând valorile reale, intrinseci. Nu că n-ar avea duşmani, dar sunt mult mai puţini decât cei pe care îi au alte zodii. Cei care s-au simţit lezaţi de remarcile lui directe se vor uita urăt l el şi le va veni să-l strângă de găt, dar de obicei le trece şi îşi dau seama că intenţiile lui sunt inofensive. Bărbatul din Săgetător păcătuieşte prin lipsă de tact şi de consideraţie, dar niciodată prin cruzime voită.
Probabil că ai văzut deja că vorbirea lui e la fel de directă ca şi traiectoria săgeţii lui simbolice. Poate spune lucruri absolut scandaloase, dar dacă eşti îndrăgostită de el va scăpa nepedepsit. Dar vei avea tot dreptul să te simţi jignită când un Săgetător pe care abia l-ai cunoscut se va uita la tine cu ochii lui strălucitori, plini de viaţă şi ţi va spune că eşti exact genul de femeie pe care un bărbat şi-ar dori-o drept amantă. Tocmai când te pregăteşti să-i tragi vreo cteva poşete în cap, va arbora o expresie inocentă, ca de băieţel, şi-ţi va explica plin de candoare dezarmantă că în Evul Mediu regii şi aristocraţii făceau căsătorii de convenineţă, aşa că soţiile lor erau de obicei urâte şi plicticoase. Dar amantele lor erau frumoase şi inteligente, fete pe care şi le-ar fi ales pentru a le fi soţii dacă regulile ar fi fost altele. A citit despre asta, pentru că l-a interesat ntotdeauna perioada respectivă. Probabil că te vei calma şi chiar te vei umfla puţin în pene. Pe deasupra, vei fi şi impresionată. Căţi bărbaţi petrec ore în şir citind cărţi de istorie fără să fie obligaţi de cineva? S-ar putea chiar să fie un geniu! Ia gândeşte-te! Ai putea deveni soţia unui intelectual. Greşit! Ai putea ajunge amanta unui intelectual. Fiind deja topită după mintea lui, nu-ţi dai seama că e pregătit să atace în forţă din clipa în care ai reacţionat pozitiv la propunerea lui iniţială (şi nu-ţi nchipui nici o clipă că a fost o remarcă întâmplătoare şi nu o propunere!).
Sigur, nu orice femeie va accepta o explicaţie atât de cusută cu aţă albă pentru nişte avansuri atât de evidente. Dar nu contează. Chiar şi după ce victima are o izbucnire indignată, se întorc la Săgetător devenind din nou prieteni apropiaţi după ce le trece furia. Asta ar trebui să-ţi dovedească în ce pericol uriaş te afli alături de acest tip atât de inofensiv în aparenţă. Cu zâmbetul acela larg, candid, naiv, nu aduce nici pe departe cu un lup. Mai degrabă cu şeful unei trupe de cercetaşi. Dar când vine vorba de amor nu e deloc un cercetaş şi ar fi bine să ţii minte asta când te invită într-o expediţie pe munte.
Bărbatul jupiterian îşi trăieşte viaţa sentimentaşă la nivel superficial, dar nu încearcă niciodată să ascundă acest lucru. (La urma urmelor, dacă ţi cureţi din urechi pnza de paianjen a sentimentalismului, ai să-ţi aminteşti că a spus „amantă”, nu „soţie”). Săgetătorul caută legături amoroase superficiale, ntmplătoare. Uneori ajung să fie atât de ntmplătoare încât sunt de-a dreptul promiscue. Din când în când, aventurile unui arcaş reuşesc să facă până şi un Scorpion să roşească. Şi aveţi cuvântul meu că Scorpionul nu roşeşte cu una cu două...
Să revenim la sinceritatea lui. E un subiect mult mai puţin delicat. Dacă experienţele amare ţi-au arătat cât de neserioase pot fi jurămintele eterne ale bărbaţilor, te va bucura onestitatea lui. Nici nu vei clipi când îţi va spune câte legături amoroase a avut şi ce aşteaptă de la cea cu tine, totul în cuvinte clare şi logice. Nu se va nsura dacă va avea în mod conştient vreo ndoială în privinţa parteneri sale, dar poate ajunge să se implice ntr-o legătură care să ducă la ncurcâturi care vor culmina cu o cerere în căsătorie, de obicei din partea fetei. în acest caz, o va rupe la fugă în direcţia opusă altarului, dar, fiind cam stngaci, s-ar putea să se mpiedice şi ea l va prinde nainte să apuce să ajungă prea departe. în acest caz, jupiterianul se va gndi bine şi va decide (complet ilogic) că, dacă l-a atras o anumită latură a ei (intelectul sau fizicul, nu contează care) va ajunge să-i placă şi cealaltă. Va ceda, se va nsura şi astfel va fi pregătit terenul pentru ncă un divorţ tipic Săgetătorilor. forţa raţiunii lui pare să-l părăsească în mod misterios atunci când e prins ntr-o capcană sentimentală.
Femeile înţeleg deseori greşit atitudinea Săgetătorului şi cred că relaţia e mai serioasă dect este. Aceeaşi atitudine a jupiterianului dă uneori impresia că vrea o legătură pasională, când el de fapt şi doreşte o prietenie superficială, absolut platonică, sau vrea doar să-şi petreacă timpul cu o prietenă e sex feminin.
De aici pot rezulta multe ncurcâturi cu rezultat negativ pentru arcaş, dar cu norocul lui, majoritatea acestor ncurcâturi se sfrşesc cu bine. E clar că acest bărbat flirtează tot timpul, dar nu vrea doar sex. i plac varietatea şi stimularea intelectuală. Dacă o femeie ncepe să se agaţe de el ca un scaiete când el nu voia dect să se distreze, va ncerca să treacă peste situaţie dnd impreisia că a fost doar o glumă. Binenţeles, ea nu va prinde poanta. Mulţi nativi sunt acuzaţi că fac avansuri tuturor secretarelor atrăgătoare sau oricărei fete frumuşele pe care o văd. Ba, uneori, nu se abţin să flirteze şi cu bătrnica din colţ, de la chioşcul de ziare sau cu poliţista care vrea să-i amendeze. Să fim serioşi! Nici un bărbat ntreg la minte nu ar invita la o bere o poliţistă aflată în timpul serviciului! După ce-şi termină tura, da! Aşa că vezi şi tu de ce suspiciunile astea nefondate l enervează pe arcaş. Dacă e să fim cinstiţi, în majoritata cazurilor el nu făcea dect să fie prietenos.
Dacă eşti fată deşteaptă (şi ar fi bine să fii, pentru că aceşti bărbaţi vor neaparat ca femeia de lngă ei să fie inteligentă), te-ai prins deja. Nu fi geloasă. Nu fi bănuitoare. Lasă-i spaţiu e manevră dacă vrei să-l prinzi pnă la urmă. Nu-l lua la ntrebări, nu-l cicăli, nu boci şi nu ameninţa că-l părăseşti. Copleşeşte-l cu libertate. nchipuie-ţi ce schimbare plăcuta va fi asta pentru el faţă de celelalte relaţii ale lui. Dacă priveşti viaţa ca şi el şi iei oamenii aşa cum sunt, ai principalele |’ingerdiente" pentru a fi genul lui de femeie-soţie. Atăta timp ct sunteţi sinceri unul cu altul, poate fi grozav să nălţaţi zmee mpreună. Ce rost are să-ţi faci griji ntrebndu-te ce se va ntmpla când zmeele vor cădea la pămnt? Nu. nu e nevoie să-i dai acestui bărbat tot ce-şi doreşte ca să poţi puna mna pe el. E de-ajuns să fii ce doreşte. Fii atentă la tot ce te nconjoară. Lasă-l să-ţi domine şi canalizeze energiile. ndrăgosteşte-te de sporturi. Du-te cu el în excursii cu cortul şi ia-ţi şi Saint Bernardul ca să vă păzească. Fii generoasă, afectuoasă, entuziastă şi nu ncerca să-l ţii ncuiat în casă la tine pregătindu-i bunătăţi în fiecare seară. Spune-i foarte clar că nici el nu poate avea pretenţia să te ţină numai pentru el. Arată-i că eşti un spirit liber, ca şi el. Nu pune niciodată furtunul cu apă rece pe el când se nfierbntă din cauza unor idei nebuneşti şi găseşte-ţi alte preocupări ct timp el umblă de nebun trăgnd cu săgeata în ţinte imposibil de atins. Astfel, ntr-o seară minunată, ţi va mărturisi sincer că eşti cam tot ce şi doreşte să fie o femeie. Când ajunge în acest puâncât, spune-i şi tu la fel de sincer că şi el se ncadrează în standardele tale, dar că a sosit vremea să luaţi o hotărre. Subliniază faptul că l placi atât de mult încât ai fi dispusă chiar să te măriţi cu el, dacă promite să nu-ţi răpească libertatea. în caz contrar, nu mai ai timp de pierdut pe lngă el, ceea ce e mare păcat, pentru că vă potriviţi atât de bine, dar ai fost ntotdeauna curioasă cum ar fi să ai copii. Maternitatea e o nouă aventură pe care ai vrea să o ncerci. Ai grijă să aranjezi cu un fost iubit să te sune în toiul discursului. Acceptă lejer întâlnirea cu respectivul în faţa Săgetătorului tău. Când nchizi, zmbeşte-i strălucitor şi spune-i că nu vezi de ce nu aţi rămne buni prieteni, apoi invită-l să vină cu tine la ntlnirea cu vechiul iubit ca să nu stea singur. Asta ar trebui să-i dea ultimul impuls necesar ca să te ceară de nevastă. (Cu plăcere!).
După nuntă, probabil că n-ai să ai probleme cu rudele lui. Mulţi Săgetători sunt şocant de dezinteresaţi de legăturile de familie. Ei nu acceptă teoria legăturilor de sânge afectuoase, decât dacă rudele merită afecţiune. Chiar şi cei care ţin la părinţi şi fraţi sau surori reuşesc să păstreze o distanţă sănătoasă faţă de ei. i vizitează şi le arată afecţiunea lor caldă, dar nu aceptă niciodată ca aceştia să se bage în viaţa lor personală. Ai grijă ca nici rudele tale să nu intervină ntre voi.
Ţine o geantă de voiaj gata pregătită. Vei călători mult. Vei lua şi acum Saint Bernardul, pentru că soţului tău i plac animalele. Vezi-ţi de propriile preocupări şi lasă-ţi soţul să iasă în oraş fără tine ori de câte ori vrea. Nu-i pune niciodată la ndoială sinceritatea. Când e furios, Săgetătorul poate scoate o uşă din balamale sau poate găuri peretele cu pumnul. E doar mosul lui de a se elibera de mnie, dar ai o groază de strns după aceea şi apoi, ct de des poţi să chemi zugravul? E mult mai simplu pentru toată lumea să nu-l acuzi de lipsă de integritate. Când face ceva rău, aproape sigur ţi va spune. Va fi deajuns de greu de nghiţit această onestitate fără să-ţi mai faci probleme imaginare. Fă exerciţii pentru a fi pregătită să faci faţă acestei situaţii şi fii gata să afli că tot pe tine te iubeşte. Fii la fel de practică ca şi el în privinţa emoţiilor umane. Vei descoperi cu surprindere ct de puternică poate fi iubirea sădită pe un sol atât de onest. Adevărul dă naştere la permanenţă într-o relaţie.
Va trebui să petreci nişte ore bune gătind pentru el şi servindu-l. Fiindcă e fan al sporturilor, probabil că va avea pretenţia să urmăreşti cu el meciurile la televizor. Dar te va lua şi la toate numeroasele lui evenimente sociale dacă eşti atrăgătoare şi amuzantă şi dacă-ţi plac oamenii. Săgeătorii nu suportă femeile mohorte, care stau lipite de ei tot timpul şi nu se adaptează în societate. Va fi mndru de talentle tale speciale şi n-ar strica să ai măcar vreo două. Citeşte ct mai mult şi pregăteşte-te să aperi unele dintre cauzele lui, mai ales pe cele pierdute.
S-ar putea să fie cam extravagant şi i va plăcea dn când în când să joace un joc de noroc, dar acelaşi impuls l va determina să fie foarte generos în privinţa cheltuielilor tale, dacă e un arcaş tipic.
Aşteaptă-te la oarece critici directe, deseori dureros de lipsite de tact. Ar trebui să te fi obişnuit deja cu asta. Vei avea destul de lucru dregnd busuiocul ntre el şi prietenii lui. Tu eşti cea care-l nţelege cel mai bine, ţi-aminteşti? Tu l-ai făcut să creadă asta în seara în care ai pus problema căsătoriei.
Copiii îl vor încânta mult mai mult când vor fi ceva mai mari, dar bebeluşii l vor bulversa puţin. Taţii din Săgetător adoră să-i ia pe cei mici în excursii. S-ar putea să fie mai apropiat de băieţi, pe care-i va include în activităţile lui, sportive sau de altă natură, dar va fi foarte tandru cu fetele. Copiii l vor considera mai degrabă amic dect tată. Cu cât vor creşte mai mari, cu atât se vor apropia mai mult de el. Din când în când, onestitatea lui i va deranja, mai ales atunci când simt nevoia de inimitate. Copiii sunt sensibili când e vorba de secretele lor şi s-ar putea ca sentimentele lor să fie rănite din cauza ntrebărilor lui curioase şi a observaţiilor lui pe şleau. Escapadele adolescentine mai degrabă l vor amuza dect l vor nfuria, dar e posibil ca nsăşi toleranţa lui să-i facă să nu sară calul. Probabil că va fi sever cu ei numai când vor minţi. Nu-l ignora în favoarea celor mici. Când vrea să te ia cu el ntr-o aventură, lasă baltă scutelcele şi talcul, cheamă o dădacă (nu pe maică-ta!) şi du-te.
Arcaşul gndeşte atât cu mintea ct şi cu inima. Nu va fi ntotdeauna înţelept. Uneori va fi nesăbuit de curajos. Se va mpiedica şi va cădea, apoi se va ridica şi va ncerca din nou. Dar îi vei ierta aproape orice, pentru că te va iubi cu sinceritate.Femeia din Săgetător


Ea nu va spune întotodeauna ceea ce vrei să auzi. De cele mai multe ori remarcile ei spuse pe şleau şi întrebările stânjenitoare îţi vor încreţi părul. Dar din când în când, va spune câte ceva atât de deosebit şi splendid încât îţi va veni să cânţi de fericire.
Să dăm un exemplu. Scena: o cafenea. Tocmai ţi-ai adunat curajul ca să-i spui că o iubeşti, dar înainte să apuci să deschizi gura, ea te priveşte cu ochii ei senini, larg deschişi şi te întreabă plină de curiozitate „Cum te simţi când eşti atât de scund? Nu ai complexe, nevroze, ceva?”. În timp ce tu înghiţi în sec, încercând plin de bărbăţie să-ţi revii, ea va adăuga: „N-ar trebui să-ţi faci probleme din cauza asta. Mulţi bărbaţi importanţi au fost scunzi. Ca Napoleon. Sau Hitler”. Asta e ca şi cum ţi-ar pune sare pe rană. Dar înainte să apuci să te ridici şi să pleci, gândindu-te că femeia asta merită cu vărf şi îndesat o asemenea grosolănie, ea va murmura visătoare: „Nu pot să sufăr bărbaţii ca nişte prăjini. Tu eşti perfect. Am observat când veneam împreună încoace că ne potrivim perfect împreună”.
Aşază-te la loc. Vei rămâne. Pentru mult timp. O fată din Săgetător, prietenoasă şi onestă, tocmai ţi s-a lipit de suflet cu farmecul ei unic, ciudat. întotdeauna va vorbi deschis, pentru că vede lumea exact aşa cum este, deşi poartă ochelari cu lentile roz. Trebuie să recunoşti că acesta e un talent deosebit. Nu oricine poate privi orice situaţie cu o logică limpede, raţională păstrându-şi capacitatea fericită de a crede că lucrurile se vor ameliora sau dacă nu, le va accepta aşa cum sunt.
Femeile din Săgetător sunt nişte adevărate Shirley Temple. te va durea când partenera ta îţi va spune că şi-ar dori să căştigi mai mulţi bani, dar apoi va adăuga: „Sigur, oamenii care au prea mulţi bani devin egoişti. Poate că avem noroco că suntem săraci”. E adevărat, e un optimism stângaci, dar te vei obişnui cu el. Fata asta nu te va minţi niciodată. Uneori s-ar putea să îţi doreşti să o facă. întreab-o cum îşi petrece serile când nu e cu tine şi vei primi un raport detaliat şi sincer despre scrisorile pe care i le scrie atrăgătorului doctor pe care l-a cunoscut vara trecută în vacanţă şi despre câte întălniri refuză. S-ar putea chiar să-ţi povestească de insomnia ei şi cum stă trează noaptea întrebându-se dacă nu cumva ceea ce simte pentru tine e doar prietenie şi nu iubire. O să-ţi vină să urli la ea: „Pentru Dumnezeu, mai minte-mă şi tu, câteodată! Are şi un bărbat mândria lui!”. Nu ţipa prea tare. Ai s-o jigneşti şi apoi, nici ea nu e tocmai lipsită de temperament. se ştie că femeile din această zodie au uneori crize de furie explozivă.
Probabil că nativa va locui singură. Aceste femei sunt foarte independente şi ambele sexe au o ciudată detaşare faţă de legăturile de familie. Poate pentru că nativii călătoresc atât de mult încât nu stau acasă suficient timp ca să-şi cunoască familia. Chiar dacă drumurile lor se rezumă la a merge la film sau la prietene, aceste femei sunt tot timpul pe picior de plecare, agitate. Nu vreau să te sperii, dar am cunoscut o Săgetătoare atât de inocentă în privinţa nuanţelor relaţiilor de familie încât şi-a invitat iubitul pe care-l părăsise să vină cu ea şi noul ei soţ în luna de miere. Bietul de el, părea atât e singur! Şi-apoi, a spus că-şi plăteşte partea lui. De ce te uiţi aşa la ea? A greşit cu ceva?
Există un lucru pe care va trebui să-l înveţi rapid, altfel relaţia voastră nu va demara niciodată. Când vrei ca ea să facă ceva, roag-o. Nu-i ordona ce să facă. Din câte ştie ea, tehnica omului peşterilor s-a demodat încă de la Tarzan şi Jane. îi place să se simtă protejată, dar nu-i place să i se dea ordine. Nu acceptă asta nici de la mama ei. Cine eşti tu să te crezi mai presus de mama ei? Totuşi, firea ei e cam sucită. Deşi detestă să i se comande, mai ales în public, când te testează ca să vadă cât poţi fi de ferm, fii ferm. Jupiterienele nu suportă bărbaţii slabi, nehotărăţi. Dacă o ia razna şi limba ei ascuţită devine prea veninoasă, sau ameninţă că va face ceva ce te scoate din sărite, aplică-i puţin tratament gen Tarzan. Numai cât să o potoleşti. Ceva de genul: „Fă, tu asta şi am să-ţi sucesc gătul ca la porumbei”. S-ar putea să reacţioneze cu o uimitoare supunere dacă va fi convinsă că vorbeşti serios. O Săgetătoare nu are de gând să renunţe la individualitatea ei pentru un bărbat, oricare ar fi acela, dar îi cam place să ştie că o consideri „muiere”.
S-ar putea să te zăpăcească, dar asta nu-i nimic faţă de ce e în capul ei. Multe native confundă dragostea cu prietenia şi invers. Dacă eşti unul dintre acei bărbaţi de modă veche, care preferă ca o femeie să fie evazivă şi timidă, caută-ţi altă parteneră. La această femeie, ce-i în guşă-i şi-n căpuşă. Stilul ei de a spune pe faţă, fără menajamente, ceea ce gândeşte duce în mod firesc la percepţii greşite şi la multe scandalulri zgomotoase, ca să nu mai vorbim de sentimente rănite. Dar astea nu îi vor frânge spiritul. Într-o situaţie de criză, mândria jupiteriană apare din adâncuri şi o salvează, permiţându-i să trateze inima ei frântă ca şi cum ar fi cea mai tare poantă a sezonului. Poate că înăuntru sufletul ei plânge, dar va para cu atâta spirit sclipitor întrebările prietenilor referitoare la ruptură, încât aceştia vor ajunge la concluzia că din punctul ei de vedere legătura respectivă a fost doar un simplu flirt. Nici unul nu va ghici că ea udă perna cu lacrimi în fiecare seară, întrebându-se ce a spus de a distrus totul. S-ar putea să fi fost faptul că i-a spus să nu urce la ea fiindcă „avea de vorbit cu un tip care are probleme”, atunci când iubitul ei a sunat-o din colţul străzii la miezul nopţii. De fapt, bărbatul respectiv era cumnatul ei, dar cum săgetătorii omit aproape întotdeauna să menţioneze esenţialul, a uitat să spună asta. Şi-apoi, de ce ar fi trebuit să se justifice? Toţi Săgetătorii se umplu de furie indignată atunci când le e pusă la îndoială integritatea. Sau o fi fost chestia aia când el a vrut să o ia sora şi pe sora lui mai mică la film cu ei, iar Săgetătoarea a trântit: „Dumnezeule, sper că n-o să stea tot timpul pe capul nostru şi când o să fim căsătoriţi!”. Poate că ei îi plăcea tânăra, dar teama jupiteriană de a fi sufocat de rude a provocat izbucnirea nesăbuită. Acum îi e dor de surioară la fel de mult ca de iubitul ei, dar e prea tărziu ca să explice ce a vrut să spună. Oricum, n-ar înţelege nimeni.
Cu toată inteligenţa ei logică, Săgetătoarea nu e niciodată pregătită pentru astfel de impasuri şi astfel ajunge deseori într-un deşert al iubirii, fără să ştie unde va apărea următoarea idilă şi de ce. Iar atunci când apare, nativa se teme să nu fie rănită şi va afişa o detaşare exagerată, incapabilă să ia pe cineva în serios, cu atât mai puţin pe sine însăşi. Va flirta fără jenă, dar nu va avea de gând să transforme flirtul într-o legătură stabilă sau eternă. Astfel va dobândi reputaţia de femeie rece şi lipsită de inimă. Un semn de foc nu e niciodată aşa, dar căţi bărbaţi ştiu asta? Dacă o asemenea stare de lucruri o face să rămână singură toată viaţa, această femeie sigur nu va deveni o fată bătrână seacă şi acrită, plină de resentimente. Tot i se va părea că viaţa e amuzantă şi se va distra de minune. Va înlocui bărbatul cu o groază de pasiuni şi hobbz-uri şi se va bucura din plin de fiecare dintre ele.
Sigur, pe tine nu te interesează acest specimen, căci vrei să te însori cu o Săgetătoare. Ca şi bărbatul zodiei, nativa e cam speriată de căsătorie. Va trebui să foloseşti momeală foarte strălucitoare şi colorată ca s-o convingi să-ţi accepte cererea în căsătorie. E în largul ei şi neconvenţională în relaţiile cu bărbaţii. Fiindcă se consideră egala ta, s-ar putea să-ţi copieze comportamentul şi să-ţi împrumute puloverele. Dacă îi mai plac şi sporturile sau campingul, s-ar putea să-ţi fie greu să o deosebeşti de „băieţi”. Dar vei reuşi. În primul rând, puloverul tău stă altfel pe ea. Nu vreau să spun că jupiterienele sunt deranjant de masculine. Ele pot fi cele mai moi şi feminine fete din câte ai îmbrăţişat vreodată. Doar că se înţelege atât de bine cu atât de mulţi bărbaţi, încât te obişnuieşti să o vezi printre ei peste tot, mai puţin la saună.. Deoarece e atât de onestă, s-ar putea să nu dea doi bani pe reputaţia ei şi să dispreţuiască profund ipocrizia cerută în relaţiile sociale. Dacă o întrebi, probabil că-ţi va spune că faptul că vine acasă la miezul nopţii nu e o dovadă de promiscuitate, aşa cum sosirea la o oră decentă nu e o dovadă de inocenţă. Ea ştie că morala ei e ireproşabilă şi asta e tot ce contează. Bineânţeles că se înşeală amarnic. Ce gândesc alţii contează foarte mult pentru reputaţia unei femei. Dar înţelege-o şi tu. Nu înseamnă că e uşuratică şi desfrânată numai pentru că răde la câteva glume ale unor bărbaţi, de obicei fără să aibă habar despre ce e vorba (subtilitatea dublului înţeles e deseori dincolo de înţelegerea Săgetătorului).
Adevărul e că în sufletul ei e un copil încrezător. Percepţia ei e atât de naivă încât e foarte vulneribilă la lupi, escroci şi mincinoşi (însă numai când e vorba de dragoste). Nu contează cât de inteligente îi sunt contraargumentele într-o discuţie sau cât de uluitor de logică poate fi. Toate astea n-au nimic de-a face cu inima ei. Mintea ei nu intră în discuţie, căci e sclipitoare şi se poate descurca în orice situaţie de criză. Dar inima ei e lipsită de apărare, aşa că e rănită destul de des.
Apropo! Femeia din Săgetător e cam stângace. uneori, când o vei privi mergând pe stradă ca un cal pur-sânge te vei gândi că e cea mai graţioasă femeie pe care ai privit-o vreodată. Asta până când se împiedică de o crăpătură în trotuar, se agaţă de taraba de fructe ca să-şi recapete echilibrul şi răstoarnă două lăzi cu portocale. Probabil că proprietarul o să înjure, dar în scurt timp va da din umeri, îi va spune să o şteargă şi îi va mai da şi doi struguri. Starea de spirit solară a nativilor acestei zodii poate topi cele mai dure inimi. Din când în când, această fată îţi va aminti de un căţel împiedicat, care dă fericit din coadă şi ţi se încurcă mereu printre picioare. Dar căţeluşii sunt iubiţi şi hrăniţi de mulţi oameni, nu? Cu o jupiteriană e ceva mai greu, pentru că are un apetit de speriat. îi plac mâncarea şi vinurile bune, hainele frumoase şi îi place să călătorească la clasa întăi. Săgetătorii sunt risipitori, cu condiţia să nu aibă ascendent în Capricorn sau Fecioară. Banii de dragul banilor nu îi interesează şi e nevoie de câteva lecţii bune ca să-i înveţi valoarea unei bancnote de 10.
Nativa din viaţa ta poate lucra în show business, pentru că multe dintre ele sunt atrase de lumina reflectoarelor. Dacă e aşa, aşteaptă-te să pună cariera pe primul loc până se satură de ea. Dulcele sunet al aplauzelor şi emoţia bisurilor vor suna pentru ea mai convingător decât orice declaraţii romantice pe care i le poţi face. Să n-o obligi niciodată să aleagă între tine şi posibilitatrea de a încânta mulţimi de oameni. După un timp ipocrizia şi sclipiciul artificial al lumii spectacolului o va dezgusta şi va da fuga acasă ca să încerce viaţa domestică alături de cineva real. Tu. Cineva care crede că sinceritatea e frumoasă şi minciuna e urătă. Tot tu. Dacă va renunţa la o carieră nu va însemna că şi-a scos pentru totdeauna aripile de la picioare. Acestea sunt prinse la călcăiele ei de la naştere. Microbul călătoriilor va fi mereu în preajmă, gata să-i dea „febra drumului”. Du-o în vacanţe cât de des poţi. Dacă nu, las-o pe ea să plece şi ai încredere deplină în ea. Căci te iubeşte pe tine, nu pe clovnii şi muzicienii în devenire cu care îi place să piardă vremea.
Din cauza atitudinii ei detaşate faţă de dragoste şi a reţinerii ei faţă de căsătorie ai putea crede că e lipsită de sentimente. Greşeşti foarte mult. Va vărsa răuri de lacrimi la filme triste şi va citi poezii cu ochii umeziţi de emoţie. Probabil că a păstrat fiecare bilet pe care i l-ai trimis, a presat florile pe care i le-ai cumpărat când v-a prins ploaia pe stradă şi biletele de la meciul de hochei unde te-a întălnit.
Căt despre talentele ei de gospodină... fii bărbat! Adună-ţi curajul şi răbdarea. Săgetătoarele se plictisesc de moarte ştergând praful şi spălând pe jos. Va urî aceste lucruri cu înverşunare. Însă atunci când va avea o casă a ei, probabil că-şi va înghiţi dezgustul. Va prefera, totuşi să-i iei o menajeră, de îndată ce-ţi permiţi. Dacă nu, casa ei va sclipi oricum, în ciuda resentimentelor stăpânei. Mamei ei nu-i va veni niciodată să creadă că acel copil îngălat lustruieşte cu ceară măsuţa de cafea. Mândria şi logica jupiteriană sunt adevărartele motive. Femeia aceasta simte nevoia să fie înconjurată de frumuseţe şi curăţenie pentru a se simţi în largul ei. Mai devreme sau mai tărziu, ea va înţelege că, dacă nu spală linoleumul, nimeni altcineva nu o va face.
Gătitul? Păi... nu poţi fi niciodată sigur. Poate ar fi mai bine să mâncaţi în oraş în weekend. Dacă reuşeşte să prepare nişte mese omeneşti în timpul săptămânii, doar nu te aştepţi să-i iasă la fel şi sâmbăta şi duminica. Dacă nu au ascendent în Taur, Rac sau Capricorn, majoritatea femeilor din Săgetător nu sunt tocmai extaziate să petreacă ore în şir în bucâtărie. Dar poate să încropească un desert delicios şi rafinat când încearcă să te scoată dintr-o stare proastă. Toanele ei pot fi o adevărată teroare, dar sunt rare şi durează atât de puţin încât abia dacă vei avea timp să le observi. Când e într-adevăr jignită, limba ei va şfichiui ca un bici sarcastic, dar va uita ce a spus aproape înainte să termine propoziţia şi apoi nu va înţelege de ce vrei să discuţi despre asta. Această femeie nu e partenera potrivită pentru un bărbat melancolic, posomorăt. Pesimismul şi mohorala o îmbolnăvesc la propriu.
Probabil că cei mici îşi vor adora mama. O dată ce va trece peste teama ei iniţială de responsabilitate, va schimba scutece şi va face copilului baie cu profesionalismul unei asistente calificate. Săgetătoarea va fi prietena copiilor ei, se va juca cu ei şi cei mici vor primi o doză sănătoasă de optimism şi remarci fără ocolişuri. Le va citi poveşti şi îi va lua prin surprindere cu picnicuri inopinate în pădure, în căutarea celor trei ursuleţi (ân adâncul sufletului, şi ea e aproape convinsă că aceştia locuiesc în pădure). Dacă nu-i vor găsi, mama jupiteriană le va spune copiilor că toată povestea e o minciună, dar numai după o căutare atentă sub fiecare brad. Progeniturile ei vor fi bine îmbrăcate, dar nu preţioase, şi vor învăţa câteva trucuri neconventionale de la mama lor, cum ar fi plimbatul desculţ pe o cărpă cu picioarele muiate în vopsea ca să faci draperii cu amprente. Ei, măcar nu ai să ai o casă plină de conformişti. Nativa s-ar putea să tindă să nu impună o disciplină prea strictă copiilor, cu excepţia cazurilor când e obosită sau furioasă.
Nimeni nu e o gazdă mai graţioasă decât femeia din Săgetător, nici măcar surorile ei din Leu, care sunt campioane în materie de viaţă socială. Dar atitudinea prietenoasă, veselă, a jupiterienei îi face pe toţi să se simtă bineveniţi în casa ei, de la gunoier la şeful tău. Această femeie sparge gheaţa imediat chiar şi la cele mai scorţoase evenimente sociale, dar probabil că va şi face câteva sprâncene să se ridice dezaprobator.
Atăta vreme cât nu încerci să o sufoci şi n-o faci să se simtă prinsă în capcană, femeia ta din Săgetător îţi va dărui loialitatea, încrederea şi afecţiunea ei. cele trei sunt inseparabile, căci această femeie nu poate dărui dragoste fără prietenie.
This is my Google PageRank - SmE Rank free service Powered by Scriptme
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Anunțuri: vânzări, servicii, promovare