Index   
 
Anunțuri  
 
Blog  
 
Bancuri  
 
Curs valutar  
 
Formulare 
 
România 
 
Internaţional 
 
Verificări 
 
Muzică   
 
Zodiac 
 
 Berbec   Taur   Gemeni   Rac   Leu   Fecioară 
 Balanţă   Scorpion   Săgetător   Capricorn   Vărsător   Peşti 
 
Fecioară
 
23 august - 21 septembrie


Caracteristică generală : semn negativ, feminin
Element definitoriu : Pământ
Calitate definitorie : semn Mutabil (flexibilitate)

Planeta guvernatoare : Mercur
Planeta carierei profesionale : Mercur
Planeta dragostei : Neptun
Planeta câştigurilor financiare : Venus
Planeta sănătăţii şi a muncii : Uranus
Planeta casei şi a familiei : Jupiter
Planeta plăcerilor : Saturn

Culori : galben, portocaliu, nuanţe de humă
Pietre preţioase : agata, hiacint
Metale caracteristice : mercur
Ziua cea mai favorabilă : miercuri

Principalele calităţi : capacitate de analiză, meticulozitate, puteri vindecătoare
Cea mai puternică dorinţă : sa fie util şi să aiba realizări
Defecte : spirit critic exagerat

Relaţii între zodia Fecioara şi alte zodii
Compatibilitate generală foarte bună cu zodiile: Taur, Capricorn
Compatibilitate generală redusă cu zodiile: Gemeni, Săgetător, Peşti
Compatibilitate foarte bună pe plan profesional cu zodia: Gemeni
Compatibilitate foarte bună pe plan emoţional cu zodia: Sagetător
Compatibilitate foarte bună pe plan financiar cu zodia: Balanţa
Compatibilitate foarte bună pentru căsătorie şi/sau parteneriate cu zodia: Peşti
Compatibilitate foarte bună pentru proiecte de creaţie cu zodia: Capricorn
Compatibilitate foarte bună pe plan spiritual cu zodiile: Taur, Leu

Personalitate
Modest, obiectiv, meditativ, cu un simţ pronunţat al datoriei, nativul Fecioară poate fi un bun savant, contabil sau critic, pentru că are o capacitate analitică deosebită. Este un om raţional, foarte atent la detalii. Acţioneaza cu grijă şi corect, dar are o atitudine critică.
Nativul din zodia Fecioară iubeşte natura şi studiul. Apreciaza viaţa simplă şi nu îi plac experimentele. Mizeaza mai degrabă pe răbdare şi perseverenţă decât pe aventură şi speculaţie. Îşi planifică afacerile pe termen lung. Are talent pedagogic.
Dacă Soarele este prost aspectat, nativul din Fecioară poate fi meschin şi cârcotaş. Indecizia îl poate face să rateze şansele. Nativul din Fecioară poate lua totul în nume de rău, poate fi zgârcit sau cu toane.

Sănătate
Nervii sunt sensibili. Uneori, nativul Fecioară poate fi ipohondru. Este predispus la eczeme sau ulcere, mai ales dacă părerile nu îi sunt luate în considerare şi îi este lezat amorul propriu. Digestia poate fi dificilă, motiv pentru care pot să apară constipaţii.Cum să recunoşti un nativ din Fecioară

Fecioara e semnul virginităţii, dar acest simbolism nu trebuie luat la propriu. Deşi mulţi nativi şi native rămân toată viaţa necăsătoriţi, există la fel de mulţi care se aşează în final la casa lor. Poate că n-o vor face dintr-o izbucnire pasională, pentru că mariajul nu este este o stare firească pentru cei din Fecioară, dar e surprinzător câţi dintre ei reuşesc să se acomodeze spiritului de echipă al căsniciei şi sunt aproape întotdeauna devotaţi familiei.
Căsătorit sau nu, e destul de simplu să depistezi un nativ din Fecioară în mulţime. În primul rând, nu va fi foarte zgomotos. Nu e o persoană tocmai gregară şi va ieşi în evidenţă ca fiind un singuratic. Vezi tipul ăla liniştit şi atrăgător din colţ, cu un dicţionar sub braţ? Cel cu mintea precisă ca un ceasornic elveţian, cel care observă metodic şi organizat fiecare detaliu, cât de mic? Dacă te uiţi mai atent vei observa cum cântăreşte atent fiecare minut care trece. Acel bărbat e născut în zodia Fecioarei. Vezi fata aceea tăcută, cu ochi frumoşi şi blânzi, care aşteaptă autobuzul? Uită-te la mănuşile ei imaculat de albe, la atitudinea ei calmă şi rezervată. Ea va avea bani exacţi pentru bilet gata pregătiţi în mână. Nici prin cap nu i-ar trece să ceară casieriţei să-i schimbe o bancnotă de cincizeci de mii. Ea e o Fecioară.
Evenimentele sociale nu sunt cel mai bun loc ca să-i cauţi pe aceşti perfecţionişti. Ai mai multe şanse să-i găseşti la birou, lucrând după program, decât la vreo petrecere. Nu e uşor pentru Fecioară să se relaxeze suficient de mult ca să se distreze în societate, pentru că aceşti nativi nu se simt în largul lor în mulţime. Uneori fac eforturi ca să participe la petreceri şi să se integreze, dar simţul datoriei e prea intens ca să le permită să fie prea frivoli. Uneori, Fecioarele îi fac pe Capricorni să pară prin comparaţie nişte cheflii plini de voioşie şi asta spune foarte multe. Rareori ai să vezi aceşti nativi făcând baloane de săpun, sau construind castele de nisip. Fecioarele sunt prea ocupate ca să viseze cu ochii deschişi şi seara sunt prea obosite ca să admire stelele.
Primul lucru pe care îl vei observa la nativul tipic din Fecioară e impresia clară pe care o dă că e preocupat de rezolvarea unei probleme grave, sau că e îngrijorat în sinea lui de ceva. Probabil că aşa şi e. Pentru el îngrijorarea e ceva firesc. Aproape că poţi spune că e un obicei de care se simte ataşat şi pentru care are o adevărată afecţiune. E o chestie intangibilă şi greu de sesizat, dar zâmbetul lui încântător pare să ascundă întotdeauna cine ştie ce mare problemă.
Deşi ascendentul şi alte modificări din harta lui astrală pot provoca modificări în aspectul general, de obicei poţi să te uiţi după o personă cu trup subţire şi ochi neobişnuit de frumoşi. Ochii nativilor sunt în general atât de uluitor de limpezi încât aproape că-ţi poţi vedea reflexia în ei. În plus, strălucesc de inteligenţă şi limpezime a minţii. Chipul nativilor poartă o expresie de puritate şi linişte, care pare să nege existenţa acelor griji secrete. Majoritatea celor născuţi în Fecioară sunt extraordinar de atrăgători, cu nasuri, urechi şi guri delicate. Cu siguranţă nu duc lipsă de graţie şi farmec şi uneori aceste calităţi îi fac să fie puţin vanitoşi. Nativii sunt extrem de critici când e vorba de propriile lor fotografii şi îngrozitor de preocupaţi de felul în care arată, atât pe peliculă cât şi în realitate. Dacă eşti atent, îi vei surprinde aranjându-se în faţa oglinzii când cred că nu-i vede nimeni. În general, se îmbracă bine, meticulos, dar conservator.
Fecioara e de obicei mică de statură, nu ajunge la înălţimi peste medie, dar e musculoasă şi are mult mai multă forţă decât dă impresia înfăţişarea ei fragilă. Aceşti oameni pot munci mult mai mult pe o perioadă mult mai mare de timp decât orice alţi nativi ai altor zodii, chiar şi decât cei mai duri şi mai masivi, cu condiţia să nu facă o cădere nervoasă pe parcurs. Deşi pe dinafară par foarte capabili şi calmi, anxietăţile interioare îi macină, deranjându-le procesele digestive şi echilibrul emoţional. Asumarea mai multor sarcini decât pot duce fără a-şi primejdui sănătatea şi efortul inuman pe care-l fac pentru a le duce la îndeplinire sunt motivele pentru care mulţi nativi au nervii întinşi la maxim. Însă ei sunt făcuţi să fie calmi şi liniştiţi când mecanismele lor complicate şi delicate funcţionează perfect şi nu sunt tulburate de oboseală intelectuală.
Fecioarele sunt de încredere şi sincere, fără îndoială, dar sunt capabile să se prefacă a fi bolnave atunci când nu vor să meargă undeva sau să facă ceva. În acele momente, talentul latent pentru actorie al celor născuţi sub semnul lui Mercur iese la iveală. Mulţi reuşesc să se convingă pe ei înşişi că sunt bolnavi, însă aceste episoade sunt de scurtă durată, datorită minţii lor limpezi. Ei sunt exacţi şi meticuloşi în toate, de la felul în care se îngrijesc, până la muncă şi iubire. Prietenul tău din Fecioară care arată mereu de parcă tocmai a ieşit din duş probail că tocmai a făcut asta. Mercurienii fac mai multe băi şi duşuri decât patru oameni la un loc, au idei foarte clare în ce priveşte sănătatea, nu au răbdare cu leneşii şi nu-şi prea fac iluzii în legătură cu viaţa şi oamenii, nici măcar atunci când sunt îndrăgostiţi. Bărbat sau femeie, nativul din Fecioară nu e nicodată atât de orbit de dragoste încât să nu vadă defectele celui iubit sau problemele din relaţia lor. El ştie întotdeauna „pe ce picior dansează”, ca să spunem aşa, deşi nativul detestă limbajul argotic.
Desigur, nu trebuie să ai impresia că toţi cei născuţi în această zodie sunt preţioşi şi dogmatici. Mulţi nativi au un simţ al umorului sclipitor şi inteligent (dacă le prinzi remarcile făcute cu voce scăzută) şi emană un farmec irezistibil. S-ar putea să întălneşti o Fecioară atât de preocupată să-şi păstreze ordinea şi organizarea în cele mai mici colţişoare ale minţii încât îşi neglijează aspectul sau împrejurimile. Dar ai puţină răbdare şi, după ce va trece acea perioadă, vei vedea acesta nativ culegând o scamă de pe covor, aranjându-şi părul sau scuturând un fir de aţă de pe haină.
Deşi au foarte puţine vise neralizabile, mercurienii arată deseori ca nişte visători adorabili, ca şi cum ar fi învăluiţi în exact acele curcubee în care mintea lor logică refuză să creadă.
Când sunt iritaţi de vulgaritate, prostie sau neglijenţă, nativii pot deveni brusc nervoşi, nesuferiţi şi răi de gură. Dar în majoritatea timpului sunt oameni blânzi şi plăcuţi. Unele dintre cele mai bune asistente medicale sunt născute la începutul lui septembrie, cele pline de compasiune eficientă şi capabile ca un bisturiu bine mânuit. Când te doare capul prietenul tău mercurian e probabil cel care va da fuga la farmacie. Dacă eşti la el acasă, nu va trebui să meargă prea departe, pentru că va avea o mică farmacie chiar la el în apartament. Dulăpiorul din baie e cu siguranţă plin de medicamente pentru dureri de stomac, constipaţie, probleme hepatice sau indigestie acidă. Nu va lua nicodată un medicament decât dacă ştie exact fiecare ingredient din el şi efectul acestuia, aşa că va fi un adevărat expert şi-ţi va spune care e cel mai bun remediu pentru durerea ta de cap, în funcţie de cauza ei. Nativii care călătoresc mult îşi vor lua cu ei farmaciile portabile, probabil într-o geantă separată, specială petnru pilule şi sticluţe. Dacă sunt obişnuiţi să folosească o anume marcă de săpun sau loţiune, probabil că îşi vor lua cu ei şi aceste obiecte. Ar fi un dezastru să ajungă într-un orăşel unde nu se găseşte ceea ce obişnuiesc ei să folosească. Uneori, mercurianul îşi ia cu el şi apă de acasă. Nu râde! Ştii ce efecte pot avea supra stomacului anumite corpuri străine din apa de băut cu care nu eşti obişnuit? Fecioara îţi va răspunde exact la această întrebare. Când aceşti oameni îşi formează un tabiet, păi îşi formează un tabiet şi o vacanţă sau o delegaţie nu consituie o scuză ca să-şi încalce aceste tabieturi. Dacă e obişnuit să-şi ţină şosetele în al doilea sertar din stânga al comodei, acolo şi le va pune şi în camera de hotel. Dacă respectiva cameră are o comodă cu doar un sertar la mijloc, asta îl va da peste cap şi chiar îl va face, poate, să îşi lase şosetele în valiză, dar somnul lui nu va fi deloc liniştit. În dimineaţa următoare, chelneriţa de la restaurantul hotelului va afla rapid că, atunci când Fecioara vrea ouă fierte trei minute nu va accepta să fie fierte doar două minute şi patruzeci şi nici de secunde. Când spune că vrea pâine prăjită nu înseamnă că o vrea arsă pe margini. Şi nativul îşi va baza cu siguranţă mărimea bacşişului în funcţie de receptivitatea ei la aceste amănunte.
Un mercurian îţi poate critica declaraţiile, despicând firul în patru ca să-ţi aducă argumente contrare şi scoţându-te din minţi, dar când eşti la ananghie îţi va sări repede în ajutor, punând ordine în lucruri, fără nici un alt motiv decât dorinţa d a-ţi fi de folos. Nu din orgoliu îşi suflecă el mânecile ca să te ajute să faci o treabă minuţioasă, care trebuie să fie gata cât mai repede. El face asta pentru că nu poate suporta amânările, neglijarea detaliilor, lucrul de mântuială sau confuzia. S-ar putea să se bage înainte să-l rogi, fără să vrea să fie nepoliticos, ci doar pentru că a transforma haosul în ordine este la el ceva instinctiv. E genul de invitat care va accepta cu plăcere să ajute gazda să facă curăţenie după petrecere. Dar tot el e genul de oaspete care va observa imediat că ai aranjat cu grijă o revistă pe măsuţa de cafea pentru a ascunde o pată sau că pernele de pe canapea au menirea de a acoperi găurile făcute cu ţigara.
Ca şi nativul din Balanţă, cel din Fecioară nu şi-ar recunoaşte în ruptul capului tipicurile şi tabieturile. El pare să fie la fel de orb la propriile defecte şi slăbiciuni pe cât e de iute în a observa orice detaliu din jurul lui. Dar adevărul e că le observă, şi încă atât de detaliat, ca la microscop, încât nu suportă să le audă de la altcineva. Încearcă să-i spui unei Fecioare tipice că e prea critică, îşi face prea multe griji, că se agită prea mult, că e tipicară şi aproape ipohondră, şi va nega totul imediat.
Într-o cameră plină de oameni, poţi descoperi repede care e născut în Fecioară. Nativul e incapabil să stea prea mult timp într-un loc. După un timp, va deveni vizibil agitat şi va începe să se plimbe de colo colo, sau să se mute de pe un scaun pe altul ca la un joc de societate, timp în care chipul lui va păstra o expresie liniştită, ca o mască, deşi mişcările lui dau impresia că a întârziat la o altă întâlnire la care trebuie să ajungă neapărat. Efectele negative produse de agitaţia interioară a Fecioarei sunt rareori vizibile, dar produc dezastre în sistemul său digestiv. De aceea mulţi umblă la ei cu Ulcerotrat, sau Rennie, sau alte produse pentru stomac.
Pe aceşti oameni nu-i vei vedea lăfăindu-se în bani sau afecţiune. Sunt foarte prudenţi în ambele domenii, dăruindu-şi dragostea constant şi în tăcere, manevrându-şi banii cu acelaşi conservatorism. În mod ciudat, deşi sunt de dispuşi să facă servicii eficiente altora, nativilor le displace profund, aproape de nevroză, să li se facă favoruri. Ei nu vor să fie îndatoraţi nimănui, pentru nimic. Şi nu vor să conteze pe nimeni altcineva pentru nimic. Această adânc înrădăcinată frică de dependenţă îi face pe mulţi nativi ca la vârste înaintate să trăiască foarte economic, ajungând să fie consideraţi zgârciţi. Dar acesta e un cuvânt prea dur. Când au destule economii şi nu au motive să-şi facă griji pentru viitor, mercurianul va cheltui bani ceva mai liniştit, dar şi atunci va avea grijă să obţină o calitate care să echivaleze exact preţul plătit, altfel îşi cere banii înapoi.
Deşi nu are nici o urmă de compasiune pentru cerşetori şi leneşi, va fi întotdeauna generos când un prieten are necazuri. Fecioara, care e aproape avară când e vorba de nevoile ei personale, va face fermecătoare gesturi generoase, ajutându-i financiar pe cei care consideră ea că merită cu adevărat, sau pe cei pe care îi place sau iubeşte. Dar nu vei vedea niciodată un nativ aruncând banii pe fereastră, căci risipa e unul dintre lucrurile care îl deranjează cel mai mult. El munceşte din greu pentru ce are şi extravaganţele îl şochează întotdeauna. De obicei, va avea câteva replici usturătoare la adresa risipitorilor şi a celor prea leneşi ca să muncească.
Există un lucru care te va face să nu-i mai consideri criticile chiar atât de tăioase, şi anume faptul că e la fel de aspru cu el însuşi pe cât e şi cu tine. Pur şi simplu nu se poate abţine să nu vadă toate defectele, căci a fost născut ca să observe şi cea mai mică fisură a unei vaze. Nu va accepta întârzierile, căci pentru nativ asta e tot o risipă - de timp, iar pentru el timpul e materialul din care e făcută viaţa. Aşa că fii punctual dacă vrei să eviţi dezaprobarea lui înţepătoare.
E greu de înţeles de ce uneori mercurienii sunt consideraţi egoişti, căci de obicei ei găsesc mai multă satisfacţie în a-i servi pe alţii decât în a-şi urma ambiţiile proprii. Probabil că eticheta de „egoist” vine din capacitatea nativului e a spune „nu” şi a se ţine de cuvânt. El îşi dăruieşte de bună voie timpul şi energia, dar va refuza să îndeplinească pretenţii iraţionale. Când cererile devin excesive, Fecioara se va opri şi îţi va spune foarte clar care îi sunt obiecţiile. Poate prea clar! Pe cât de tare îi place să scoată în evidenţă defectele altora, pe atât de mult urăşte să îi fie criticate prorpiile greşeli. Când un nativ din Fecioară comite o eroare, arată-i-o cu tact dacă vrei să-i păstrezi prietenia.
În ciuda farmaciei pe care o cară cu ei pretutindeni, mercurienii sunt surprinzător de sănătoşi, cu condiţia să nu se îmbolnăvească din cauză că muncesc prea mult sau se îngrijorează prea mult pentru orice. Îşi îngrijesc bine corpurile şi sunt foarte atenţi la ce mănâncă. Totuşi, se pot plânge de probleme minore, cum ar fi: indigestie, dureri în zona intestinală, dureri de cap şi probleme la laba piciorului. Când au o răceală care le afectează cât de puţin plămânii ar trebui să se îngrijească temeinic, pentru că sunt predispuşi la boli îndelungate dacă planetele lor individuale se află în conflict în harta natală. Pot avea dureri de şold, de braţe, de umeri, de spate, artrită, gută, reumatism şi uneori chiar un ficat leneş. Dar preocuparea Fecioarei faţă de propria sănătate va preveni de obicei majoritatea bolilor grave. Mulţi dintre ei sunt vegetarieni. Dacă nu, poţi să fii siguri că ştiu exact ce trebuie să mănânce şi cum trebuie preparat fiecare fel. Din când în când vei da peste un nativ obsedat de microbi, care îşi pune mănuşi de cauciuc ca să amestece carnea pentru chiftele sau îşi fierbe periuţa de dinţi în fiecare seară, dar acestea sunt extreme. Totuşi, chiar şi Fecioara obişnuită îşi va spăla cu atenţie mâinile înainte de orice masă.
Mercurienilor le plac pisicile, păsările şi creaturile mici, neajutorate. Le mai place adevărul, punctualitatea, economia, prudenţa şi selectivitatea discretă. Urăsc sentimentalismul siropos, mizeria, vulgaritatea, neglijenţa şi lenevia. Firea lor este extrem de practică şi nu-şi vor face niciodată vise deşarte. Odată ce învaţă să stăpânească detaliile complicate ale vieţii, aceşti nativi îşi pot modela propriul destin cu mai multă siguranţă decât oricare alt semn al zodiacului.
Jadul verde şi platina îi aduc noroc. Culorile lui favorite sunt griul, bejul, bleumarinul, toate nunaţele de verde şi albul impecabil. Sub comportamentul lui grav se ascunde aura fascinantă a Fecioarei, simbolul purităţii gândului şi clarităţii minţii.Bărbatul din zodia Fecioarei


Ar fi bine să spunem lucrurilor pe nume de la început. Nu-ţi face speranţe în legătură cu un bărbat din Fecioară dacă inima ta tânjeşte după vise romantice şi basme cu zâne. O relaţie amoroasă cu un bărbat din această zodie poate tăia creanga de sub picioare unei femei sentimentale, iar căderea pe pământul rece poate fi dureroasă.
Acest bărbat trăieşte aproape total la un nivel practic, material şi nu are ce face cu abstracţiunile unei idile ca-n poveşti. Desigur, toată problema poate rămâne doar la nivel teoretic, căci e nevoie de foarte mult efort pentru a-l aduce pe acest om în pragul unei relaţii cu o femeie. Nu e genul care să-ţi facă serenade sub fereastră. Vei avea mult de aşteptat singură, în balconul luminat de lună până când va începe el să se caţăre spre tine pe scara de incendiu.
De fapt, nativii cunosc dragostea încă din cea mai fragedă copilărie, dar nu dragostea gen Romeo şi Julieta. Principala lui modalitate de a-şi exprima acest sentiment este prin grija şi devotamentul altruist faţă de familie, prieteni şi de cei mai slabi sau mai dezorganizaţi decât el. Nativul s-a născut cu o dragoste instinctivă pentru muncă, pentru datorie şi disciplină şi devotament faţă de cei neajutoraţi. Chiar şi mercurianul cel mai puţin manifestat, care nu ajunge chiar la aceste sentimente, se simte uşor vinovat în sinea lui pentru că nu reuşeşte să se ridice la înălţimea unui ideal altruist.
Genul de iubire care se manifestă dramatic, prin promisiuni sentimentale, declaraţii înlăcrimate şi afecţiune siropoasă, nu numai că lasă nativul complet rece, dar îl poate speria în asemenea hal, încât să fugă din oraş cu primul autobuz sau tren (avionul e prea rapid şi prea scump pentru el şi recurge la el numai în cazuri disperate). Dar răceala acestui bărbat poate fi topită dacă temperatura e exact aşa cum trebuie, chiar dacă pare făcut dintr-o combinaţie de oţel şi gheaţă. Există cu siguranţă căi spre inima bărbatului din Fecioară. Căi secrete. Iar urmărirea agresivă nu e una dintre ele. Nici cochetăria sau sexualitatea, după cum au aflat multe vampe şi sirene maestre în flirt, spre surprinderea şi dezamăgirea lor.
În dragoste, Fecioarele caută calitate şi nu cantitate. De aceea, nativii au foarte puţine legături sentimentale adevărate, iar acelea, aşa puţine cum sunt, au finaluri triste sau sunt urmărite de ghinion, într-un fel sau altul. Reacţia nativului la o asemenea dezamăgire este să se îngroape în cea mai grea muncă pe care o găseşte, să se distanţeze de societate, în general, şi să fie de două ori mai precaut la următoarea ocazie. După cum vezi, va trebui să ai o strategie bine pusă la punct şi o răbdare de fier. Tendinţa de bază a mercurianului e castitatea şi o ignoră doar pentru un motiv foarte întemeiat sau o femeie excepţională. Multe Fecioare (dar nu toate) pot trăi fără o viaţă sexuală mult mai uşor decât orice alt semn din zodiac, aşa cum se supun unor reguli de disciplină pe care nu le înţeleg doar pentru că supunerea fără proteste în faţa sorţii este pentru ei ceva firesc. Dacă soarta decide că va trăi toată viaţa singur, mercurianul e pregătit să accepte acest lucru fără regrete prea mari sau traume emoţionale, aşa că în lume sunt mulţi burlaci născuţi în Fecioară, dar totuşi, în stilul lor liniştit, pot avea unele legături amoroase foarte poetice, chiar dacă sunt fragile.
Deşi nu e niciodată ostentativ, mercurianul poate fi un maestru în arta seducţiei subtile. E un amestec de intelect ascuţit şi realism solid. Poate fi destul de detaşat ca să frângă numeroase inimi cu felul lui distant de a flirta, dar simţul lui critic şi analitic va permite rareori ca aceste rătăciri să părăsească tărâmul platonic. Pudoarea şi selectivitatea mercurianului împiedică orice cădere în promiscuitate. Desigur, poate avea uneori o experienţă senzuală, pur fizică, dar asemena indiscreţii sunt excepţiile care confirmă regula. Iar regula este interesul distant. Desigur, bărbatul e bărbat şi puţini nativi rămân virgini la propriu, dar îşi păstrează concepţiile pure. Există în mod invariabil ceva curat şi cast în iubirea unui astfel de bărbat, care nu are voie să fie murdărită, chiar şi în focul pasiunii, indiferent de circumstanţele nefericite care ar putea-o face să pară doar o aventură.
Mercurianul nu se va grăbi deloc să-şi găsească un obiect al afecţiunii, ci o va face pe îndelete, pentru că e foarte critic şi meticulos în alegerea unei femei, aşa cum e în tot ce face, de la mâncare până la muncă. Nu încerca să-l păcăleşti sau să-l minţi. Iubitul tău din Fecioară nu îşi face nici un fel de iluzii. El vrea o relaţie, sinceră, sănătoasă şi adevărată. Ştie foarte bine cât de mici sunt şansele de a găsi o astfel de femeie. Dar nu se va mulţumi cu nimic altceva. Dacă împrejurările îl implică într-o legătură sordidă, poţi să fii sigură că nu va dura prea mult.
E un bărbat ale cărui emoţii sunt foarte greu de stârnit. Poate trăi mult timp fără să simtă nevoia arzătoare de a avea o parteneră permanentă şi asta e destul ca să te facă să plângi dacă te-ai îndrăgostit de el. Te vei întreba dacă e făcut din marmură sau s-a născut fără inimă. Nici una nici alta. Ai răbdare. Succesul va fi în cele din urmă al celei care aşteaptă.
Din când în când, un mercurian curios poate încerca în mod deliberat să se comporte promiscuu, numai ca să vadă dacă e la fel de masculin ca ceilalţi bărbaţi. Bineînţeles că este şi de îndată ce va descoperi asta nu va mai căuta experienţe artificiale ca să-şi dovedească de ce e în stare. Nici un bărbat născut în Fecioară, oricât de rece şi raţional, nu va putea rămâne imun pentru totdeauna la chemările firii umane, dar când va ceda, în sfârşit, se va sfii să o recunoască.
Când va fi pe punctul de a ceda în faţa iubirii îşi va ascunde adevăratele sentimente sub masca nepăsării elaborate. În fiecare nativ există o doză bună de talent actoricesc extrem de rafinat. Se va preface a fi dezinteresat, aşa cum se preface că îi e rău când nu se distrează la o petrecere. Nu te aştepta ca el să reacţioneze afişând cine ştie ce mare extaz, chiar şi după ce a cedat în faţa sentimentelor. Cât timp încă nu s-a decis dacă tu eşti cea pentru care va renunţa la statutul său de bărbat singur, va face în continuare pe distantul. Însă, o dată ce a hotărăt că relaţia e profundă şi reală, îşi va declara sentimentele şi intenţiile cu o simplitate mişcătoare. Iubirea lui va arde cu o flacără constantă, fără fluctuaţii, şi te va încălzi ani în şir, dându-ţi un minunat sentiment de încredere şi siguranţă. Ce e rău în asta? Singura trăsătură a unei idile de basm manifestată de nativ e aceea că, dacă e îndrăgostit cu adevărat, va aştepta ani la rând pentru a pune mâna pe partenera dorită, sau va merge până la capătul pământului pentru a o aduce acasă, lângă şemineul lui. E capabil de sacrificii enorme pentru a ajunge la acel picioruş delicat despre care e convins că se potriveşte perfect în pantoful de cristal al Cenuşăresei la care visează. O dată aprinsă, flacăra e fără îndoială, foarte puternică. E aproape imposibil de stins. Vei fi la fel de etern adorată ca însăşi Cenuşăreasa. Problema e, cum faci să aprinzi acea flacără. E greu să găseşti un picior căruia să-i vină pantoful de cristal, mai ales că mercurianul e extraordinar de pretenţios.
După ce ai pus mâna pe el, nu-ţi va da aproape niciodată motive de gelozie şi va fi decis să depăşească alături de tine orice probleme provocate de dificultăţi financiare, rude sau factori externi. Va da dovadă de o putere incredibilă în perioade de greutăţi emoţionale sau financiare, atâta timp cât îi eşti alături. Nu există partener mai tandru, mai blând decât mercurianul, atunci când lumea rea ţi-a frânt inima sau când eşti bolnavă. Nu te va îngropa în bani, dar vei avea absolut tot ce îţi trebuie şi te va copleşi cu respect şi atenţie.
Un bărbat născut în zodia Fecioarei este totdeauna înţelegător şi atent la toate acele mici lucruri care contează pentru o femeie. Are o memorie impecabilă şi probabil că nu va uita datele speciale pentru tine, deşi s-ar putea să nu prea priceapă de ce sunt atât de importante. Nu va fi nebuneşte de gelos, dar bărbaţii din fecioară sunt extrem de posesivi. Pare să fie acelaşi lucru, dar nu e. Chiar dacă nu face scene de gelozie din cauza atenţiei pe care ţi-o acordă alţi bărbaţi, simţul proprietăţii, adânc înrădăcinat la el, ar trebui să te prevină că, doar pentru că îţi acordă libertate, nu trebuie să profiţi de ea. Dacă soţia unui nativ rătăceşte prea departe de focul căminului, de prea multe ori, s-ar putea să rămână fără un soţ la care să se întoarcă. Mercurienii sunt profund loiali şi detestă să distrugă legăturile familiale, dar când bunul lor simţ a fost în sfârşit ultragiat, nu vor ezita să desfacă rapid o căsnicie. Ei nu sunt genul care să accepte rergiversări şi separări de încercare, sau divorţuri urâte. Când s-a terminat, s-a terminat. Adio şi mult noroc! Nici chiar memoria lor excepţională nu ţi va face să verse lacrimi în dorul trecutului, pentru că e capabil să-şi controleze memoria la fel de bine cum îşi controlează emoţiile. Autodisciplina face parte intrinsecă din natura lui. Acest bărbat, o dată ce a luat o hotărăre, îşi va vedea de drum şi, o dată ce a făcut asta, toate lacrimile şi scuzele tale nu-l mai pot face să se răzgândească. Nu va cădea niciodată victimă iluziei că, lipind bucăţile la loc, va recrea ceva ce a fost cândva perfect, dar apoi a fost distrus.
Dacă ai pus ochii pe un bărbat din Fecioară ai face bine să-ţi lustruieşti materia cenuşie şi s-o pui la treabă când e prin preajmă. Aceşti bărbaţi detestă ignoranţa, prostia şi gândirea superficială aproape la fel de mult pe cât detestă mizeria şi vulgaritatea. Fata care râvneşte la inima unui mercurian trebuie să se îmbrace elegant şi să aibă un creier de dimensiuni considerabile sub coafura îngrijită. Ai grijă! Am spus „îngrijită”! Nativii caută femei dichisite la minte şi la trup, care se îmbtracă bine, dar fără să cadă în extremele ostentative ale modei.
Nu va trebui să fii maestră în bucătărie, dar, pentru Dumnezeu! Nu fi atât de naivă încât să-ţi închipui că poţi hrăni un soţ-Fecioară numai cu conserve. O femeie ahtiată după plăceri, egoistă şi cu mintea leneşă nu va avea trai alături de un astel de bărbat, chiar dacă emană sex-appeal prin fiecare por al trupului ei. Acesta e ultimul bărbat din lume pe care ai să-l vezi fugind în lume cu o dansatoare topless, deşi probabil că i-ar împrumuta acesteia haina lui, ca să nu răcească. Adevărul adevărat e că el caută o nevastă, nu o metresă.
De regulă, nativii nu tânjesc foarte tare să devină taţi. Personalitatea lor nu pare să aibă nevoie de sentimente paterne pentru a se simţi împlinită emoţional, aşa că bărbaţii-Fecioară tind să aibă familii restrânse. Totuşi, o dată născut un copil, ei sunt părinţi deosebit de conştiincioşi şi îşi iau foarte în serios responsabilităţile. Nativul va petrece multe ore învăţându-l pe cel mic tot felul de lucruri şi transmiţându-i propriile lui standarde înalte de comportament. Va accepta bucuros să-i ajute pe copii la temele pentru acasă şi va face orice sacrificiu pentru hobbi-urile lor, pentru lecţiile lor de muzică, pentru a-i trimite în tabere şi, mai ales, la facultate. Un tată născut în Fecioară va pune mare accent pe intelect şi îşi va educa progeniturile cu rigiditate în probleme de etică, politeţe şi simţ civic. Chiar şi nativul divorţat se va îngriji într-un fel sau altul ca urmaşii lui să fie bine îngrijiţi, oriunde ar fi, şi ca ei să primească o bună educaţie. Copiii unor astfel de bărbaţi dobândesc dragoste şi respect pentru cărţi şi învăţătură. Rareori vei vedea un părinte din Fecioară care să-şi răsfeţe copiii şi aceştia vor avea parte mereu de disciplina necesară. Toate bune şi frumoase, dar s-ar putea ca cei mici să ducă lipsa unor manifestări fizice de afecţiune din partea tatălui, căci afecţiunea nu e ceva foarte firesc pentru el. Dacă nu face eforturi serioase încă de la naşterea copiilor, s-ar putea ca într-o zi să-şi dea seama că între el şi copiii pe care-i iubeşte atât de mult a apărut o barieră insurmontabilă. În plus, aceşti taţi au tendinţa de a fi prea critici, de a aştepta prea mult prea repede şi de a fi prea severi.
Mercurianul îţi va pretinde să-ţi baţi capul cu sănătatea lui, dar şi el te va îngriji când vei fi bolnavă şi îţi va permite să faci pe dama cu camelii fără să-ţi reproşeze nimic. E posibil ca din când în când, poate chiar destul de des, să aibă toane şi să fie iritabil, dar un lucru e sigur. Dacă-l laşi în pace nu-ţi va căuta ceartă. Lasă-l să-i treacă pasa proastă şi te va surprinde cu tandreţea cu care te va trata pentru a compensa nervozitatea din trecut. Lasă-l să-şi facă griji. Îi prieşte. Pentru el e ca un fel de exerciţiu mintal. Dar dacă vezi că îi afectează sănătatea fizică, scoate-l dintr-ale lui sugerându-i o activitate interesantă sau nouă.
Acum că ştii ce te aşteaptă, dacă încă mai eşti îndrăgostită de bărbatul tău din Fecioară, poţi să te aştepţi la un viitor plin de mulţumire. Vei avea un soţ vivace şi bine informat, care nu-ţi pretinde să îl serveşti ca o sclavă şi nici să circuli prin casă arătând tot timpul sexi, cu un strop de parfum după ureche şi un trandafir în dinţi. Va fi de încredere şi plăcut dacă manifeşti tact faţă de defectele lui. Oricum nu va avea prea multe, dacă nu ei în calcul mici obiceiuri cum ar fi cel de a-şi trece în fiecare seară degetul pe mobilă ca să vadă dacă ai şters praful. Orice ar face, încearcă să nu-l cicăleşti. Nu uita că el nu e făcut să rabde genul de analiză critică pe care o aplică el celorlalţi. Obişnuieşte-te cu obiceiul lui de a te critica şi treci peste el răzând, căci pur şi simplu nu se poate abţine să nu despice firul în patru. O dată ce îndepărtezi aceste posibile resentimente, poţi să te relaxezi şi să savurezi viaţa alături de inteligentul şi loialul tău bărbat din Fecioară. Nu e un înger, dar multe femei te vor invidia. La urma urmelor, câte dintre ele sunt căsătorite cu un bărbat muncitor, frumos, ordonat şi curat, care nu uită nici o aniversare şi face minuni cu carnetul lui de cecuri? Căte au un soţ deştept, care se îmbracă elegant, nu iese cu băieţii decât foarte rar şi nu face ochi dulci altor femei şi, în plus, e blând şi atent? Ia uite-te mai atent! Aia e reflecţia felinarului de pe stradă în jurul capului lui, sau... Nu! Nu poate fi un halou! Nu după halul în care te-a repezit la restaurant când i-ai scăpat untul în poală. Sigur că nu. Totuşi...Femeia din zodia Fecioarei


Îţi închipui femeia din zodia Fecioarei ca pe o creatură virginală, pură ca zăpada neatinsă? Iluziile tale sunt pe cale de a fi spulberate. Nu e deloc o nimfă în tunică diafană, îngenunchind lângă izvor.
O astfel de femeie îşi poate părăsi soţul pentru un bărbat pe care l-a cunoscut pe malul vreunui ocean îndepărtat, poate naşte copilul iubitului ei fără să fie căsătorită cu el şi poate înfrunta lumea ostilă cu fruntea sus. Sunt multe de învăţat despre acest simbol vulnerabil şi fragil al feminităţii nepătate. în primul rând, coloana ei vertebrală e făcută din oţel inoxidabil.
E adevărat ca e fundamental timidă. Fără îndoială. Fecioarele nu se caţără pe lădiţe de lemn ca să ţină discursuri înflăcărate, agresive, înflăcărate, nu sunt arestate pentru conducere sub influenţa alcoolului şi dacă găseşti vreuna care să joace într-un spectacol burlesc, fă-ţi o cruce mare! Dar e puţin probabil. Dar o femeie din Fecioară e, totuşi, o femeie. Are toate vicleniile şi armele necesare, inclusiv hotărârea de a-şi căuta fericirea, oriunde s-ar afla aceasta. Dacă pe acest drum se întâmplă să dea peste ceva spini, nu va leşina şi nici nu va striga după ajutor.
Când auzi de o nativă care a indignat societatea pentru că i-a încălcat legile, citeşte printre rânduri. Mintea ei e fundamental curată, pură, ca şi iubirea adevărată, singurul fel de iubire pe care-l va accepta. Va escalada cel mai înalt munte şi va traversa oceane furtunoase doar în galoşi şi jachetă o dată stârnit spiritul ei mercurian, fapt ce poate schimba profund acea imagine feciorelnică, fragilă a ei. O Fecioară care îşi dă seama că mariajul ei e imperfect şi găseşte o iubire care i se pare fără cusur, nu va ezita să taie legăturile vechi. Când va folosi cuţitul va fi la fel de calmă şi precisă ca un chirurg. Oricât ar detesta să rupă legăturile de familie, ea detestă şi mai mult ipocrizia.
O dată ce a văzut că o iubire e adevărată şi ideală, puritatea conceptului ei despre o legătură sentimentală e mai presus de orice document legal din lume. Ea e singura femeie din zodiac care poate fi mortal de practică şi divin de romantică în acelaşi timp. Acea aventură romantică petrecută la malul unui ocean îndepărtat poate părea superficială şi imorală. de fapt, e un exemplu previzibil de fecioară care se comportă cum îi dictează firea atunci când ajunge într-o situaţie dificilă. Va agoniza de ruşine din cauza condamnării din partea societăţii în cazul unei astfel de legături ilicite, dar aceasta nu îi va schimba cursul acţiunilor, aşa cum nu va schimba nici puritatea motivelor acestei femei. Iubirea unei Fecioare poate arde cu o asemenea incandescenţă, încât să facă de râs pasiunea altor zodii prin intensitatea şi hotărărea ei. Însă aprinderea acestui foc poate dura câtva timp.
Trebuie să recunosc faptul că aspectul fizic, animalic al iubirii poate fi oarecum diminuat la femeia tipică din Fecioară, dar ea are o calitate misterioasă, tăcută şi răbdătoare, iar „pasiunea spiritului” este un substitut extrem de satisfăcător pentru bărbaţii care preferă delicateţea într-o relaţie amoroasă.
Nativa e o perfecţionistă, dar asta nu înseamnă că ea e perfectă. Are şi ea trăsăturile ei negative şi acestea pot pune omul la grele încercări. În primul rând, aceste femei au convingerea nestrămutată că nimeni nu poate face lucrurile atât de ordonat şi eficient ca ele. Ceea ce te scoate din minţi e faptul că, de obicei, au dreptate! în plus, ţin enorm la promptitudine. Ai făcut vreodată o Fecioară să te aştepte la o întâlnire? Când e supărată sau prost dispusă, nu va face scene furtunoase şi nici nu-ţi va da cu sticle în cap, dar poate fi o adevărată scorpie plină de venin când o enervezi. Poţi să te aştepţi liniştit să te facă cu ou şi cu oţet fără menajamente. Du-i flori, recunoaşte că ai greşit şi nu o contrazice. Nu vei rezolva nimic, căci într-o ceartă cu o Fecioară nu ai cum să câştigi. Pământul e elementul ei, aşa că apreciază creaţiile naturii. Prin urmare, florile o vor mai îmblânzi. Cât despre scuze, fii scurt şi sincer. Fecioara nu e deloc proastă. Mintea ei limpede va descoperi imediat o minciună elaborată, chiar şi spusă de cel mai rafinat orator, şi va vedea şi cea mai mică pată de ruj de pe gulerul cămăşii tale. O fi ea o minte pură, dar categoric nu e naivă.
Nu vreau să spun că-ţi va percheziţiona coşul cu rufe murdare, cel puţin nu până la căsătorie. După aceea, rufele vor fi în casa ei şi ea nu se va mai simţi atât de vinovată când le va studia.
Această femeie are un blocaj mintal când e vorba să recunoască faptul că a greşit, aşa că ai face bine să-ţi asumi vinovăţia din start. Oricât de tare te-ar irita acest lucru, de cele mai multe ori ea va avea dreptate. Aşa că, de ce să te opui? Când reuşeşti să o aduci din nou la starea ei normală, e o fiinţă atât de încântătoare încât nu va mai conta cine a câştigat cearta.
Dacă orgoliul tău masculin poate să suporte, nu ţi-ar strica să o consulţi în problemele financiare sau să o laşi pe ea să administreze bugetul. E concisă şi practică şi va descoperi cele mai mic erori, pe care nici un expert contabil nu le-ar detecta imediat. Asta doar în cazul în care harta ei natală nu are influenţe puternice din alte părţi sau nu are un ascendent impulsiv.
Revizuieşte-ţi manierele şi gramatica dacă ai o iubită din Fecioară. Nu va suporta greşelile de limbaj, înjurăturile sau faptul că bei apa din castronelul pentru spălat pe mâini. Nu mesteca ţelină lângă urechea ei şi nu comanda un pui fript întreg. E destul de greu să-l mănânci elegant în faţa ei. Mai bine spune-i chelnerului să-ţi aducă şniţel de piept dezosat, e mai sigur. Nici cu îmbrăcămintea neglijentă nu vei avea mare trecere în faţa ei. Dacă te-ai îndrăgostit de o fecioară, resemnează-te să te bărbiereşti şi să faci duş de două ori pe zi. Dă-ţi cu after shave, aranjează-ţi părul, pune-ţi o cămaşă curată, ai grijă cum te comporţi şi lustruieşte-ţi pantofii înainte să porneşti la cucerirea acestei fete. Şi uite un pont foarte valoros: data viitoare când întârzii, prefă-te că nu-ţi dai seama cât e ceasul. Intră pe uşa ei furios. Când te întreabă ce s-a întâmplat, spune-i că biblioteca aceea nenorocită, afurisită (mai urât de-atât să nu-ndrăzneşti să te exprimi!) se tot închide cu cinci minute mai devreme decât scrie în program. Asta n-ar fi aşa de rău, dacă s-ar întâmpla doar din când în când, dar ei trag de tine să te dea afară în fiecare seară, când tu trebuie să pui la loc toate colecţiile alea de reviste ştiinţifice cu care lucrezi. Va uita complet de întârzierea ta.
N-o duce la curse ca să te vadă aruncând dintr-un foc trei sute de mii pe un pariu, păstrează-ţi povestioarele fără perdea pentru pauza de masă cu băieţii de la muncă şi spune-i tot timpul cât de bine îţi pare că nu e genul superficial. Aşa şi e, nu? Nu e nici genul sufocant. Fecioarele nu alunecă spre extreme. Ele pot foarte bine să-şi poarte singure de grijă, dar nu au nevoie să se comporte bărbăteşte pentru asta.
Nu o copleşi scoţându-ţi în evidenţă farmecele fizice, nu o strânge în braţe de să-i rupi coastele în metrou şi nici nu te grăbi să o săruţi de noapte bună de la prima sau chiar de la a zecea întâlnire. Aşteaptă şi vei primi ceva mai bun. În general, nu face mare caz din relaţia voastră. Mişcă-te încet, cu graţie şi bun gust, sau vei rămâne fără iubita ta din Fecioară. Probabil că-i va plăcea la nebunie teatrul şi chiar paradele. Pompa şi costumaţiile, emoţia dramatică îţi oferă o supapă pentru propriile ei emoţii ţinute strâns sub control. În plus, e un critic excepţional. Intelectul ei înalt combinat cu gustul artistic îi oferă o percepţie extrem de ascuţită. O femeie din Fecioară va şti exact ce vor scrie criticii în recenzii înainte ca acestea să apară. Iubeşte piesele de teatru, concertele şi cărţile, dar le critică fără milă conţinutul. La fel de critică e şi cu cravata, tunsoarea, vorbele şi faptele tale. Pentru ea, a critica e la fel de firesc ca şi a respira. E eterna perfecţionistă şi fără ea, toţi am fi cam neglijenţi şi delăsători. Însă, ai grijă, nu o critica şi tu! Asta e împotriva regulilor. Aici nu merge să-i faci şi tu ce-ţi face ea. Gândirea ei limpede precum cristalul îi permite să-şi vadă în taină propriile imperfecţiuni la fel de clar cum le vede şi pe ale tale şi se judecă deseori cu multă asprime. De aceea consideră că nu e cazul să o faci şi tu. Despre ea se poate spune cu adevărat că e cel mai aspru critic al propriei persoane.
Unul dintre lucrurile plăcute în relaţia cu o femeie din Fecioară e faptul că ea îşi va bate capul cu toate, îngrijorându-se pentru orice şi făcându-i chiar plăcere. Te va ţine pe linia dreaptă fără să-ţi răpească masculinitatea, artă pe care femeile din alte semne ar face bine să o deprindă de la ea.
Cât despre problema fidelităţii, s-ar putea să auzi de vreo nativă care, din cine ştie ce motive inimaginabile, s-a hotărăt să-şi arunce pe fereastră virtutea, aruncându-se într-un vărtej de aventuri, dar de obicei asta se întâmplă din dorinţa de a-şi dovedi ceva şi această rătăcire nu va dura prea mult. Fecioarele care se abat uneori pe drumul promiscuităţii sunt destul de deştepte ca să-şi ascundă scăparea şi asemenea comportament este, oricum, o excepţie de la regulile lor. În mod normal, dacă te iubeşte cu adevărat, poţi să stai liniştit chiar dacă femeia ta rămâne singură timp de o lună pe o insulă pustie cu cel mai sexi bărbat din lume. Dar două luni? Păi, Fecioarele sunt şi ele oameni, ştii? Nu sunt computere. Au inimi mai calde decât cred cei din jur şi emoţii care pot fulgera de intensitate, chiar dacă nu simt nevoia să închirieze un panou ca să facă reclamă acestui lucru. Latura emoţională a nativelor este controlată, dar nu inexistentă. Nu uita asta!
Femeia acestei zodii e enervant de meticuloasă în chestiuni mărunte, dar poate fi cea mai bun, generoasă şi afectuoasă creatură din lume. Gândeşte-te la perfecţionismul ei ca la o virtute în loc de un defect. În lumea asta măturată de impulsivitate ce ne-am face fără mintea şi privirea ascuţită a Fecioarei? Chiar şi în timp ce te scoate din sărite cu criticile ei, are ceva adorabil şi de-a dreptul irezistibil. Dar, desigur, ai descoperit asta deja, altfel nu te-ai bărbieri de două ori pe zi şi nu te-ai duce în fiecare seară la bibliotecă. Comportamentul ei liniştit şi ochii blânzi, limpezi, şi-au făcut treaba şi te-au prins în mreje. Probabil că ai aflat chiar şi cât poate fi de amuzantă când oamenii nu se iau de ea şi ce spirit sclipitor zace în căpşorul acela drăgălaş. E ciudat şi fermecător, dar, în general, râăsul femeilor din Fecioară sună ca nişte clopoţei.
Ea nu-şi face iluzii, aşa că nu încerca să-i vinzi cine ştie ce idei de doi bani. Pentru ea, adevărul e frumuseţe şi frumuseţea e adevăr. Obişnuieşte-te s-o vezi golind scrumierele din trei în trei secunde, fii bun cu pisoii adunaţi de ea de pe străzi şi ea va accepta cu graţie feminină rolul de soţie supusă, care-ţi aduce pipa şi papucii. Îşi va împărţi viaţa numai cu un om în care are încredere, iar lucrurile mărunte înseamnă enorm pentru ea. În ciuda modestiei şi timidităţii ei naturale, e destul de puternică pentru ca alţii să găsească sprijin în ea în momente grele. Curajul tăcut şi simţul responsabilităţii înnăscute la femeile din Fecioară acţionează deseori ca un liant magic care ţine la un loc o familie numeroasă. Probabil că va fi o bucătăreasă bună şi nu te va otrăvi cu supa. Casa voastră va fi curată şi plăcută, iar castronelul de pe măsuţa de cafea va fi plin cu mere în loc de bomboane de ciocolată, care strică dinţii şi nu sunt bune pentru sănătate.
Probabil că n-ai să-ţi vezi niciodată progeniturile alergând prin cartier cu lumânări neşterse sub nas, mânjite de dulceaţă pe faţă şi tenişi rupţi. Nici n-ai să-i găseşti pe cei mici cu degetele băgate în tutunul tău de pipă sau colorându-ţi documentele de serviciu. Fecioara ta îi va disciplina cu fermitate. Nativele au rareori mai mult de unul sau doi copii şi nu par să aibă neapărată nevoie să fie mame pentru a se simţi femei. Însă o dată apărut copilul în viaţa unei astfel de femei, nu îi va neglija niciodată nevoile fizice, morale sau educaţionale. Poate că nu-i va satisface la fel de uşor nevoile emoţionale, dar dacă e sigură de dragostea ta pentru ea şi se ştie apreciată se va relaxa şi va dărui copiilor ei caldă afecţiune din belşug. Cei mici le găsesc deseori pe mamele din Fecioară încântător de amuzante şi bune. Acestea sunt ferme şi încearcă să le inducă obiceiuri sănătoase, dar au o blândeţe care face copilul să se simtă iubit şi în siguranţă.
Dacă ai drept nevastă o Fecioară tipică, probabil că vei veni de la serviciu şi îţi vei găsi casa mirosind a flori proaspete şi pâine rumenindu-se în cuptor. Ea îţi va şterge de praf vechile visuri şi le va face să strălucească din nou, nu-ţi va împrumuta niciodată aparatul de ras şi nici nu-ţi va folosi periuţa de dinţi ca să se dea cu rimel. Te va îngriji ca un înger când vei fi bolnav şi nu te va pune în situaţii jenante flirtând cu cel mai bun prieten al tău. Se va îmbrăca îngrijit şi vei putea discuta cu ea o groază de subiecte, nu numai despre scutece şi bârfe de la coafor. Nu va face crize de gelozie sau de nervi şi nici nu va arunca banii pe fereastră. Îţi va păstra cu sfinţenie secretele, te va ajuta să-ţi organizezi munca şi probabil că nu va face riduri când va fi de vârstă mijlocie. Spune drept, pentru toate astea nu merită să-ţi revizuieşti comportamentul şi să-ţi îngrijeşti unghiile? Ochii ei sunt lacuri limpezi de iubire pură, iar când zâmbeşte poate lumina o cameră întreagă. Păstreaz-o! S-ar putea să nu mai ai un asemenea noroc tot restul vieţii.
This is my Google PageRank - SmE Rank free service Powered by Scriptme
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Anunțuri: vânzări, servicii, promovare